Головна Новини Суспільство події Новий гастрономічний рекорд: в Одесі спекли гігантський різдвяний штолен (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий гастрономічний рекорд: в Одесі спекли гігантський різдвяний штолен (ВІДЕО)

Вага кондитерського виробу склала 92 кілограми

19 грудня 2021, 21:45 comments1069
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:








У День святого Миколая в Одесі спекли традиційну німецьку страву — різдвяний штолен або, як його ще називають, німецький різдвяний кекс, який завдяки своїм розмірам потрапив до Книги рекордів України. Про це повідомляє сайт міської ради.

Новий гастрономічний рекорд: в Одесі спекли гігантський різдвяний штолен (ВІДЕО)

Різдвяний штолен. Фото з відкритих джерел

Сьогодні, 19 грудня, при Кафедральному соборі Святого Павла на вул. Новосільського відбулося відкриття різдвяного ярмарку, який був організований у німецьких традиціях. Наголошується, що організатором стала Німецька євангелічно-лютеранська церква України.

У ході заходу був представлений гігантський різдвяний штолен, вага якого склала 92 кілограми. Цей рекорд було зафіксовано Книгою рекордів України.

Як пише видання "Суспільне", для приготування виробу використовували 50 кг борошна, 20 кілограмів горіхів та 30 кг сухофруктів, 6 літрів рому, 15 кілограмів вершкового масла та стільки ж сиру. Різдвяний кекс складається із 70 частин. А на його приготування автори витратили два з половиною місяці.

Організатори планують розділити різдвяний штолен та роздати його двом тисячам людей.


Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" писав про те, що влітку 2021 року під час ягідного фестивалю Zahid Berry Fest було представлено   найбільша в Україні карта, зроблена з ягід лохини, суниці та ожини. Щоб створити карту нашої країни з ягід, знадобилося цілих 24 кілограми ягід.

Також видання повідомляло про те, що кондитер Любов Керецман із селища Чинадієве, що на Закарпатті, виготовила випічку гігантських розмірів. Вона презентувала свій кулінарний шедевр на гастрономічному фестивалі. Раніше поставити такий рекорд ніхто у країні не брався, тому що приготування цього виробу неймовірно складне.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини