Головна Новини Суспільство події Ягідна карта: в Україні встановили гастрономічний рекорд (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Ягідна карта: в Україні встановили гастрономічний рекорд (ФОТО)

На створення карти пішло понад 24 кілограми лохини, суниці та ожини

21 серпня 2021, 12:37
Поділіться публікацією:

В селі Чукалівка Івано-Франківської області відбувся ягідний фестиваль Zahid Berry Fest, в ході якого представили найбільшу в Україні карту, зроблену з ягід лохини, суниці та ожини. Про це повідомляє видання SEEDS.

Ягідна карта: в Україні встановили гастрономічний рекорд (ФОТО)

В Івано-Франківській області зробили найбільшу карту з ягід. Фото

За словами джерела, щоб створити карту нашої країни з ягід, знадобилося цілих 24 кілограми лохини, ожини та суниці. Це творіння стало улюбленим місцем для фото серед гостей і учасників фестивалю.

Зазначається, що карта у своїх параметрах досягла 150 сантиметрів у довжину і 97 сантиметрів завширшки. Представники Національного проєкту "Книга рекордів України" зафіксували новий гастрономічний рекорд.

Ягідна карта: в Україні встановили гастрономічний рекорд (ФОТО) - фото 2

Однак під час цього фестивалю не тільки ягідна карта була занесена в Книгу рекордів України. Під час заходу презентували ще й величезний ягідний пиріг, оформлений у вигляді вишитого рушника. Як прикраси використовували суницю і безе.

Розмір ягідного пирога склав в довжину 21 метр 63 сантиметри, що є абсолютним гастрономічним рекордом країни. Цю солодкість представники проєкту "Книга рекордів України" також зафіксували.

Ягідна карта: в Україні встановили гастрономічний рекорд (ФОТО) - фото 3

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" інформувало читачів про те, що в Україні виготовили випічку гігантських розмірів. Кондитер Любов Керецман із селища Чинадієво, що на Закарпатті, виготовила випічку неймовірних розмірів. Детальніше читайте в нашому матеріалі.

Також сайт повідомляв про те, що в Україні виростили гігантську ягоду. Її вага перевищує вагу звичайної приблизно у два з половиною рази. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини