Рубрики
МЕНЮ
Анастасия
В Україні був встановлений новий гастрономічний рекорд. Про це інформує "Укрінформ", посилаючись на пост керівника Національного реєстру рекордів України Лани Вєтрової в соціальній мережі Facebook.
В Україні спекли найбільший рогалик. Ілюстрація: morkva.info
За словами Вєтрової, кондитер Любов Керецман вз селища Чинадієво, що на Закарпатті, виготовила випічку неймовірних розмірів. Приготований нею рогалик склав 2 метри та 15 сантиметрів у довжину, а його вага — 9,2 кілограма.
Що найголовніше, випічка була цілісною. Саме в цьому і полягає специфіка таких гастро-рекордів. Раніше поставити такий рекорд ніхто в країні не брався, тому що це неймовірно складно.
Автор цього рогалика-велетня Любов Керецман стала новою рекордсменкою і потрапила в категорію "Кулінарне мистецтво". Свій кулінарний шедевр вона представила на гастрономічному фестивалі "Графський Кіфлік", що проводився в замку "Сент Міклош" у селищі Чинадієво.
До слова, в травні поточного року у Дніпрі був встановлений гастрономічний рекорд — із 1000 пасок зробили довгий орнамент-вишиванку. У тому ж місті, але двома місяцями раніше приготували налисник, довжина якого склала 20 метрів, а вага — 80 кілограмів. Цей кулінарний витвір також потрапив до рекордів України.
Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що в Україні виростили гігантську жимолость. Найімовірніше, українській компанії вдалося створити найбільшу в світі ягоду жимолості. Її розмір більш ніж удвічі перевищує звичайний. Детальніше читайте в нашому матеріалі.
Також сайт повідомляв про те, що в Україні вирощують незвичайну капусту, за якою люди шикуються у черги.
Новини