Головна Новини Суспільство події Нові санкції ЄС проти РФ: що заборонять і коли
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові санкції ЄС проти РФ: що заборонять і коли

За інформацією Reuters, ЄС заборонить російські алмази з початку 2024 року

17 листопада 2023, 15:35 comments1154
Поділіться публікацією:

Єврокомісія пропонує заборонити імпорт російських алмазів та ювелірних виробів із діамантами з початку 2024 року в рамках 12-го пакету санкцій, покликаного обмежити здатність путінського режиму фінансувати вторгнення в Україну. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "Reuters". 

Нові санкції ЄС проти РФ: що заборонять і коли

Алмаз. Фото з відкритих джерел

У пропозиції, яку сьогодні обговорюють посли 27 країн Євросоюзу, також прописано заборону на імпорт, купівлю та передачу алмазів, що прямують транзитом через Росію, а також російських алмазів, огранованих і відполірованих у третіх країнах, таких як Індія.

У новому санкційному пакеті має бути прописано, що під заборону потраплять непромислові природні та синтетичні алмази, а також ювелірні вироби із діамантами. Ця заборона має почати діяти з січня 2024-го. А з 1 березня до 1 вересня почне діяти заборона на імпорт російських алмазів при обробці в третіх країнах, у тому числі прикраси з російськими діамантами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — США не хочуть запроваджувати додаткові санкції проти російської нафти: Bloomberg назвав причину.

Також видання "Коментарі" повідомляло — російська нафта через Туреччину потрапляла на грецький НПЗ. Вже звідти нафту продавали до Пентагону, незважаючи на міжнародні санкції. Про це пише The Washington Post.                                                                                                                   

Раніше "Коментарі" писали – 12-ий пакет санкцій Євросоюза проти РФ: стала відома країна, яка проти посилення тиску на Москву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини