Головна Новини Суспільство події Нема права: де в Україні заборонено їздити електросамокатам
commentss НОВИНИ Всі новини

Нема права: де в Україні заборонено їздити електросамокатам

Феміда оштрафувала водія електросамоката, який влетів у Lexus

30 вересня 2021, 10:15
Поділіться публікацією:

У Львові водія електросамоката визнали винним у порушенні правил на дорозі. Галицький районний суд Львова оштрафував порушника на 850 гривень, про це йдеться у постанові від 23 вересня. 

Нема права: де в Україні заборонено їздити електросамокатам

Їздити на електросамокатах, фото з відкритих джерел

В адмінпротоколі від 5 вересня зазначено, що близько 18 години, кермувальник електросамокату на вул. Данилишина, несподівано виїхав на проїзну частину, де не дотримувався правил дорожнього руху і допустив зіткнення з автомобілем Lexus.

Водій "двоколісного залізного коня" своєї вини у суді не визнав, аргументувавши тим, що це автомобіль Lexus здійснив на нього наїзд. Натомість водійка просила суд притягнути кермувальника електросамокату до адміністративної відповідальності. Суд з’ясував, що у правилах дорожнього руху відсутнє визначення електросамоката або самоката.

"Разом з тим, електросамокат вважається "транспортним засобом", адже призначений для транспортування людей. А чоловік використовував його саме з цією ціллю, коли здійснив зіткнення з автомобілем Lexus", – йдеться у постанові суду.

Також у суді заявили, що за правилами дорожнього руху, водій електросамоката не мав права рухатись по тротуару. Окрім штрафу, водій електросамоката заплатить 454 гривні судового збору.

Раніше портал "Коментарі" інформував, що в Одесі хочуть заборонити електронні самокати: що сталося. 

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що українським водіям варто підготуватися до деяких змін правил дорожнього руху вже з початку літа 2021 року. Про що саме мова, дізнайтеся в нашому матеріалі.

Також на порталі ми розповідали про те, яких водіїв пропонують "преміювати" представники МВС і до чого тут порушення ПДР.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини