Головна Новини Суспільство події В Одесі хочуть заборонити електронні самокати: що сталося (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

В Одесі хочуть заборонити електронні самокати: що сталося (ВІДЕО)

У міськраді Одеси обговорюють заборону на електросамокати, допоки нардепи не проголосують за оновлення правил дорожнього руху

26 травня 2021, 14:46 comments1197
Поділіться публікацією:

За час карантинних обмежень в Україні отримали неймовірну популярність електронні види транспорту — особливо самокати та моноколеса. Однак місцева влада Одеси розглядають можливість заборони на використання подібного способу пересування, повідомляє місцевий новинний ресурс "8 Ньюз".

В Одесі хочуть заборонити електронні самокати: що сталося (ВІДЕО)

В Одесі хочуть заборонити електросамокати. Фото із відкритих джерел

На думку мера Одеси Геннадія Труханова, електричні самокати повинні, як і будь-який транспорт, регулюватися за допомогою ПДР. Однак на сьогодні подібні норми відсутні, хоча про їх необхідність розмови ходять уже давно.

Особливу увагу одеська влада звернули на e-самокати через низку неприємних інцидентів, що сталися в місті за останній час.

Так, на початку травня знаменита Траса здоров'я стала місцем зіткнення двох водіїв такого виду транспорту. Через отримані травми одного із хлопців навіть довелося оперувати, адже через падіння в його мозку утворилася небезпечна гематома.

Кількома днями пізніше медики кілька разів виїжджали на виклик на Думську площу. Через падіння з електросамокатів в різний час в Одесі постраждали не тільки місцеві жителі, а й навіть іноземні туристи.

Цікаво, що нині вже згадану Трасу здоров'я намагаються заблокувати для проїзду подібного транспорту. Свої дії влада аргументує тим, що рух цією ділянкою дозволено лише пішки або із допомогою велосипеда.

Як це часто буває, чимало людей, як і раніше, ігнорують будь-які заборони, продовжуючи їздити на e-самокатах.

Представники Одеської міськради вирішили звернутися до народних депутатів для прискорення процесу внесення подібного транспорту до правил дорожнього руху. Чиновники сподіваються, що в ВР відрегулюють не тільки процес використання електросамокатів, але і те, як вони повинні "поширюватися".

Той же Труханов акцентував увагу на проблемі хаотичного розміщення самокатів. На його думку, у будь-якого транспорту має бути визначене місце стоянки, а також регульована дозволена швидкість.

Як і коли на звернення одеської влади відреагують в Києві, поки невідомо.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що українським водіям варто підготуватися до деяких змін правил дорожнього руху вже з початку літа 2021 року. Про що саме мова, дізнайтеся в нашому матеріалі.

Також на порталі ми розповідали про те, яких водіїв пропонують "преміювати" представники МВС і до чого тут порушення ПДР.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини