Головна Новини Суспільство події «Премія» за фіксацію порушення ПДР: які нововведення чекають на українських водіїв
commentss НОВИНИ Всі новини

«Премія» за фіксацію порушення ПДР: які нововведення чекають на українських водіїв

Українці зможуть повідомляти про порушення на дорогах із допомогою мобільного телефону

14 травня 2021, 17:01
Поділіться публікацією:

Вітчизняним водіям слід приготуватися до нових реалій міжособистісних відносин на дорогах. Все тому, що в уряді хочуть дозволити фіксувати порушення не тільки правоохоронним органам, а й водіям. За словами заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенко, для цього можна буде використовувати звичайні мобільні телефони, повідомляє "Цензор.НЕТ".

«Премія» за фіксацію порушення ПДР: які нововведення чекають на українських водіїв

Водії зможуть повідомляти про чужі порушення на дорозі. Фото із відкритих джерел

Геращенко стверджує, що із допомогою подібних нововведень поліція зможе набагато оперативніше реагувати на правопорушення. Також очікується, що в цілому збільшиться статистика зафіксованих випадків недотримання правил дорожнього руху.

На думку Антона Геращенко, водій зможе скористатися смартфоном у кілька простих кліків. Однак запис із зовнішнім виглядом автомобіля-порушника, його номерним знаком і самим дорожнім прецедентом вже отримають правоохоронці.

Крім іншого, у МВС вважають, що люди, які повідомляють про неправильну поведінку на українських дорогах, мають бути винагороджені. Геращенко каже, що близько 10% з сплаченого порушником штрафу може бути отримано "фіксатором" інциденту — таке собі преміювання.

За словами чиновника, в уряді очікують, що така практика допоможе максимально знизити кількість летальних випадків після дорожньо-транспортних пригод.

Цікаво, що в українському сегменті інтернету таку ініціативу вже обізвали закликом до "стукацтва" і вельми сильно розкритикували. Водночас, звичайно, знайшлися і ті, хто підтримав створення подібного законопроекту.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, які фактори найчастіше призводять до ДТП на українських дорогах. Всі деталі ви можете дізнатися з нашої інфографіки.

Також на порталі ми повідомляли, яких цін на паливо слід чекати вітчизняним водіям найближчим часом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Влад

14 травня 2021, 19:42

А чому не 30%, як в іуди за 30 срібників...??? А що ці недоношені передасти з мусарні вважає, що водії на дорогах гірші за ІУДУ...???!!!


Новини