Головна Новини Суспільство події Улітку для водіїв діятимуть нові правила - розповідаємо які
commentss НОВИНИ Всі новини

Улітку для водіїв діятимуть нові правила - розповідаємо які

З першого червня в Україні діятимуть щорічні обмеження руху вантажівок у денний час

26 травня 2021, 12:10 comments1381
Поділіться публікацією:

З 1 червня в Україні діятимуть нові правила. Насамперед вони стосуються водіїв вантажівок. Про зміни попереджає Укравтодор.

Улітку для водіїв діятимуть нові правила - розповідаємо які

В Україні змінюються деякі правила для водіїв з першого червня. Фото: w-dog.ru

Влітку починають діяти щорічні обмеження руху вантажівок у денний час. Таким чином можна буде вберегти дороги загального користування.

Заборона стосується транспорту, фактичною масою понад 24 т і навантаженням на вісь понад 7 т.

Проте в правилах існують винятки — авто, які перевозять небезпечні, швидкопсувні вантажі, живих тварин, птицю або якщо перевезення пов'язані із запобіганням чи ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій, не будуть обмежені в русі.

Як повідомляє Укравтодор, рух буде обмежуватися удень, якщо температура повітря перевищить +28°C.

Натомість водіям вантажівок рекомендуватимуть перечекати спекотний період на майданчиках для тимчасової стоянки транспортних засобів у смугах відведення автомобільних доріг і біля об'єктів дорожнього сервісу.

Нагадаємо, що все частіше українських водіїв штрафують на забруднені номерні знаки. Навіть, якщо на номерних знаках не видно хоча б один символ, на водія автівки можуть накласти штраф. Згідно з правилами дорожнього руху номер має бути настільки чітким, щоб його побачили з відстані 20 метрів. Скільки доведеться заплатити та брудний знак та інші подробиці читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, яку машину краще обрати водіям-початківцям. Перша машина назавжди залишиться в пам'яті водія. Саме на ній автомобіліст закріплює знання, які отримав в автошколі, та формує стиль їзди. Тому перша машина повинна бути максимально зручною, невибагливою та економічною. Перелік таких машин дивіться тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини