Головна Новини Суспільство права людини Штраф за забруднений знак: що варто знати водіям
commentss НОВИНИ Всі новини

Штраф за забруднений знак: що варто знати водіям

За правилами дорожнього руху, номерні знаки мають чітко читатися з відстані 20 метрів

15 квітня 2021, 09:53
Поділіться публікацією:

Все частіше українських водіїв штрафують на забруднені номерні знаки. Про це повідомляється в Телеграм-каналі юридичної компанії "Дорожній адвокат".

Штраф за забруднений знак: що варто знати водіям

Інформація для водіїв: як не отримати штраф за брудний номер. Фото: avtomir.ua

В повідомлення зазначено, навіть, якщо на номерних знаках не видно хоча б один символ, на водія автівки можуть накласти штраф. Згідно з правилами дорожнього руху номер має бути настільки чітким, щоб його побачили з відстані 20 метрів.

Штраф за порушення цього правила становить 850 гривень. Якщо водій вчинив таке порушення вдруге, штраф зростає до 1700 гривень. Стягнення можна замінити громадськими роботами від 30 до 40 годин.

"Дорожній адвокат" повідомляє, що водіям варто звернути увагу на те, з якої відстані інспектор зафіксував нечіткий номер. Якщо працівником поліції була зроблена фото- та відеофіксація на відстані більшій ніж 20 метрів, претензію можна оскаржити.

Тож варто в інспектора спочатку попросити показати докази правопорушення. Якщо там дійсно не видно символів, потрібно протерти номер прямо на місці зупинки.

Раніше сайт "Коментарі" повідомляв, що в Україні запрацював додаток для мобільних телефонів "Поліцейський в смартфоні". З його допомогою водії зможуть самостійно фіксувати порушення, які здійснюють інші учасники дорожнього руху. Додаток буквально перетворює телефон користувача на відеореєстратор. Простіше кажучи, він фіксує кожні 30 секунд на відео. Потім стирає старий файл і записує новий. Якщо ж в якийсь момент сталася аварія на дорозі, водій зможе відправити цей запис в поліцію. В чому переваги додатку та чому його варто встановити, читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/s/doradvokat
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини