Головна Новини Суспільство події Неанонсований візит Байдена до України: чому це важливо – що за ним стоїть
commentss НОВИНИ Всі новини

Неанонсований візит Байдена до України: чому це важливо – що за ним стоїть

Приїзд Байдена до Києва став демонстрацією того, що путінські погрози вже не діють на наших союзників

20 лютого 2023, 17:10 comments1454
Поділіться публікацією:

У понеділок, 20 лютого, Київ відвідав із неанонсованим візитом президент США Джо Байден. Дата обрана не випадково – незабаром річниця початку широкомасштаної російської агресії проти України. Крім того, з 20 по 22 лютого Байден має намір відвідати Польщу. Американський лідер поспілкувався з українським керівництвом, відвідав знакові місця (важливо й те, що сьогодні – День пам'яті Героїв Небесної Сотні), а також зробив важливі заяви у ракурсі російсько-української війни. Спеціально для видання "Коментарі" експерти розповіли про важливість цього візиту.

Неанонсований візит Байдена до України: чому це важливо – що за ним стоїть

Володимир Зеленський та Джо Байден. Фото - сайт Офісу президента України

Цей візит Байдена до Києва точно додасть і в кількості, і в швидкості – у ракурсі надання нам необхідної підтримки

Директор аналітичного центру "Політика" Микола Давидюк упевнений, що приїзд Байдена до України – дуже сигнальна, позитивна точка перед роковинами повномасштабної війни.

"Це і великий символізм (Західні партнери – разом із нами, не бояться відвідувати Україну, незважаючи на обстріли та погрози). І демонстрація того, що путінські погрози вже не діють на наших союзників", – пояснює експерт.

За його словами, важливо було, щоб американський лідер на власні очі побачив, що творив в Україні російський терористичний режим.

"А я нагадаю, що всі політики, які відвідували нашу країну і на власні очі бачили результати російської агресії, ставали потім у рази проукраїнськішими. Втім, Байдену дорікнути у недостатній проукраїнськості точно не можна. Він виділяє сотні мільярдів доларів із бюджету США на підтримку нашої країни. Однак цей візит точно додасть і в кількості, і в швидкості – у ракурсі надання нам необхідної підтримки. І це – та сама переломна точка, про яку чимало говорили останнім часом", – робить висновок Микола Давидюк.

Напередодні роковин широкомасштабного російського вторгнення лідер США показав, що його країна буде з Україною до кінця

Спікер Міжнародної волонтерської спільноти "InformNapalm", боєць ЗСУ Михайло Макарук поділився такою думкою:

"Візит 80-річного Байдена до столиці країни, яка перебуває у війні, це демонстрація усьому світу, що дідусь ще – ого-го! На Алеї сміливості в Україні поставили йому табличку. І це заслужено. Чимало байденівських соратників досить лояльного до РФ крила демократів попереджали про небезпеку, повітряні тривоги, можливі обстріли Києва. Та він приїхав. Найпотужніший політичний жест".

На думку експерта, після візиту Байдена до нас потягнеться величезна кількість різноманітних організацій, делегацій, політиків.

"Напередодні роковин широкомасштабного російського вторгнення лідер США показав, що його країна буде з Україною до кінця. Символічним стало відвідування Байденом та Зеленським Михайлівського Золотоверхого собору, з якого, в принципі, починалася Революція Гідності. Безумовно, важливим є і анонсований новий пакет військової допомоги Україні, який оконкретять уже, напевно, у Польщі. Я не думаю, що там буде щось надграндіозне. Але слід розуміти, що окрім оголошених пакетів є і неформальні. І останні, як правило, найцікавіші", – пояснює Михайло Макарук.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Байден розповів, яка зараз мета Путіна у війні проти України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини