Головна Новини Суспільство події Не лише Польща, Угорщина та Словаччина: ще одна країна ЄС хоче заборонити експорт українського зерна
commentss НОВИНИ Всі новини

Не лише Польща, Угорщина та Словаччина: ще одна країна ЄС хоче заборонити експорт українського зерна

Румунія також планує заборонити імпорт зерна з України

18 квітня 2023, 14:18 comments3181
Поділіться публікацією:

Правляча Соціал-демократична партія Румунії (СДП) просить коаліційний уряд затвердити надзвичайний захід про тимчасову заборону на імпорт українського зерна за аналогічними діями країн Східної Європи. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Reuters".

Не лише Польща, Угорщина та Словаччина: ще одна країна ЄС хоче заборонити експорт українського зерна

Експорт зерна. Фото: із відкритих джерел

Як зазначає агентство, у понеділок Словаччина разом із Польщею та Угорщиною заборонила імпорт зерна з України, оскільки навіть найвірніші союзники Києва зазнають внутрішнього тиску, вимагаючи захистити свої сільськогосподарські ринки.

"СДП звернеться до правлячої коаліції з проханням ухвалити політичне рішення, що дозволяє уряду ухвалити рішення", — йдеться у заяві партії, до якої належить міністр сільського господарства.

Водночас у заяві йдеться, що "Румунія має продовжувати підтримувати Україну, полегшуючи транзит сільськогосподарської продукції до інших країн Європейського Союзу або торговими маршрутами Чорного моря".

Зазначимо, посол США в Україні Бріджіт Брінк звинуватила Росію в тому, що та намагається задушити українську економіку та сповільнити потік продовольства замість того, щоб дотримуватися умов зернової угоди. Так, 17 квітня країна-агресор вдруге заблокувала інспекцію суден у територіальних водах Туреччини. Паралельно з цим експорт українського зерна та продовольства почали блокувати Польща, Угорщина та Словаччина. Експерти проаналізували ситуацію для видання "Коментарі".

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому експорт українського зерна до ЄС зайшов у глухий кут – як виправити ситуацію.

Також видання "Коментарі" повідомляло – військову співпрацю Москви та Пекіна: який результат зустрічі Путіна з міністром оборони Китаю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.reuters.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

18 квітня 2023, 14:00

Ти диви! Починають на собі відчувати реальність православного укромунізму. Як конкурувати з тим що працює в тіні за готівку і без сплати податків? Ще і 20% відшкодування ПДВ отримують від фінаншистів Гетьманцева - монопольного володаря всея економіки України. Та довіреної Зе особи.


Новини