Головна Новини Суспільство події Настоятель ПЦУ Епіфаній проведе великодню службу у Києво-Печерській лаврі, в стінах Успенського собору
commentss НОВИНИ Всі новини

Настоятель ПЦУ Епіфаній проведе великодню службу у Києво-Печерській лаврі, в стінах Успенського собору

Великоднє богослужіння в Успенському соборі проведе митрополит Епіфаній. За його словами, українізація Києво-Печерської Лаври: процес неминучий

10 квітня 2023, 14:50
Поділіться публікацією:

Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дані "Суспільного". У столиці не скасовуватимуть комендантську годину на свято, тож, найімовірніше, богослужіння відбудеться вранці. Детальніше, час ще повідомлять. 

Настоятель ПЦУ Епіфаній проведе великодню службу у Києво-Печерській лаврі, в стінах Успенського собору

Великоднє богослужіння у Києво-Печерській лаврі проведе настоятель ПЦУ Епіфаній

"Це спричиняє трішки труднощів, бо в цей час люди не мають права пересуватися. Молитва буде в Лаврі, в Успенському соборі, але скоріше за все після комендантської години вранці", – наголосив Епіфаній.

Окрім цього, митрополит також зазначив, що він за те, аби Лавра була українською, а священників УПЦ МП – там не було.

"Ми не за те, аби виселяли монахів з Києво-Печерської лаври. Ми за те, щоб дух "руського міра" тут не панував. Щоб Лавра була українською, щоб в ній завжди линула молитва українською мовою за нашу Україну", – зазначив митрополит.

Як додав настоятель ПЦУ Епіфаній, у Верхній Лаврі вже постійно звершується богослужіння ПЦУ, тож з часом і у Нижній Лаврі можна буде "мирно" молитися.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що ПЦУ призначила свого намісника Києво-Печерської лаври: про що він говорить. Напередодні він попросив голову ПЦУ прийняти його під свій омофор.
Нагадаємо, "Коментарі" писали, що УПЦ-МП:єдиний храм Московського патріархату на Львівщині перейшов до ПЦУ. У своїй історії церква вже належала представникам Польської, Румунської та Російської православної церков.
Читайте також на сайті "Коментарі", що
митрополит ПЦУ пояснив, де взяв елітний будинок на Печерську, який продав нардепу Халімону. Продавцем виявився митрополит ПЦУ Олександр Драбинко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини