Головна Новини Суспільство події Митрополит ПЦУ пояснив, де взяв елітний будинок на Печерську, який продав нардепу Халімону
commentss НОВИНИ Всі новини

Митрополит ПЦУ пояснив, де взяв елітний будинок на Печерську, який продав нардепу Халімону

Продавцем виявився митрополит ПЦУ Олександр Драбинко

24 січня 2023, 17:30 comments8269
Поділіться публікацією:








Продовжують з'являтися нові подробиці навколо купівлі заступником фракції "Слуга народу" Павлом Халімоном елітного будинку на Печерську в Києві. Виявилося, що продавцем  будинку був митрополит Православної церкви України (ПЦУ) Олександр Драбинко. Відтак журналісти вирішили запитати, де митрополит взяв елітну нерухомість.

Митрополит ПЦУ пояснив, де взяв елітний будинок на Печерську, який продав нардепу Халімону

Митрополит ПЦУ Олександр Драбинко (фото з відкритих джерел)

Про це пише ТСН.

За інформацією "Української правди", під час війни  заступник фракції "Слуга народу" Павло Халімон купив собі будинок за 10 мільйонів 300 тисяч гривень та оформив його на іншу людину.

 Потім стало відомо, що колишнім власником був митрополит Православної церкви України (ПЦУ) Олександр Драбинко. У коментарі він підтвердив, що продажем будинку займався його брат з рієлтором.

"Я рік продавав будинок, а його ніхто не купував, оскільки та ціна, яку можна було взяти в 2013 році, була високою. Знайшовся покупець. Віддали за ту ціну, яку запропонували. У 2013-му за будинок пропонували 4 мільйони доларів. Але тоді я думав, що я буду в Лаврі, і я не збирався його продавати. Але минуло 10 років, він обвішав, тому що там ніхто не жив.  Він втратив свою цінність, бо навколо з’явилась забудова", – розповів Драбинко.

Відповідаючи на запитання про те, де він взяв будинок, Драбинко заявив, що це була спадщина від митрополита Володимира.

"Це спадщина, яка була передана мені покійним митрополитом Володимиром. Спадщина, за яку було сплачено свого часу всі податки і оформлено як купівлю-продаж. Це моя власність. Кому хочу продаю і за скільки хочу. Це моя особиста справа. Не розумію, чому це набуло ажіотажу. Я ж не набувач, а продавець. Це моя власність",- заявив він.

 Відразу після скандалу голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що Павла Халімона буде звільнено з посади заступника фракції.

 А сам Павло Халімон на пропозицію ЗМІ прокоментувати скандал запропонував дочекатися результатів розслідування.  

"Я завжди за об’єктивність. Давайте дочекаємось висновків правоохоронців і потім я надам коментар", — сказав Халімон.   

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко написав заяву про звільнення.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини