Головна Новини Суспільство події Коли Росія може розпочати війну проти Молдови: Санду назвала терміни
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли Росія може розпочати війну проти Молдови: Санду назвала терміни

Президент Молдови нагадала, що навесні в країні відбудуться вибори, чим може скористатися Росія для дестабілізації ситуації

20 грудня 2023, 13:40
Поділіться публікацією:

Росія може спробувати дестабілізувати Молдову навесні 2024 року. У цей період у країні проходитиме передвиборча кампанія перед президентськими виборами. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі "ProTV" зробила президент Молдови Майя Санду.

Коли Росія може розпочати війну проти Молдови: Санду назвала терміни

Майя Санду. Фото: з відкритих джерел

"Ми віримо, що РФ продовжить спроби дестабілізувати тут ситуацію, і я вірю, що ці дії почнуться ближче до весни. Використовуються люди, яких у них тут. Нічого нового, на жаль. Вони можуть змінити певну тактику, але зрозуміло, як вони будуть діяти загалом", – заявила президент Молдови.

За її словами, вже ведеться робота, щоб "перетворити ці уроки на аналіз та розробити конкретні заходи щодо зменшення ризиків".

Зазначимо, Молдова всерйоз розглядає той варіант, що Росія може розпочати повномасштабну війну проти Кишинева, влаштувавши дестабілізацію у Придністров'ї. Саме тому Молдова планує купити сучасну систему протиповітряної оборони, щоб мати можливість протистояти загрозам з боку Росії. Про це заявив прем'єр-міністр країни Дорін Речан. Прем'єр заявив у телевізійному інтерв'ю, що Молдові потрібна модернізована система ППО для захисту ключових об'єктів інфраструктури, зокрема аеропортів, та протистояння загрозам з боку Росії, які значно посилилися після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.                                                 

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому партнери лише обіцяють допомогу: як Україна може виправити ситуацію.

Також видання "Коментарі" повідомляло, чи може РФ вдарити по НАТО: які шанси на пряме зіткнення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини