Головна Новини Суспільство події КНДР випустила снаряди у бік Південної Кореї, людей довелося евакуювати
commentss НОВИНИ Всі новини

КНДР випустила снаряди у бік Південної Кореї, людей довелося евакуювати

Снаряди впали в море на південь від розмежувальної лінії між країнами

5 січня 2024, 12:25
Поділіться публікацією:

Північна Корея випустила близько 200 артилерійських снарядів неподалік південнокорейського прикордонного острова Йонпйон біля західного узбережжя півострова. Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї наказав мешканцям евакуюватись до притулків. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Bloomberg з посиланням на представника округу.

КНДР випустила снаряди у бік Південної Кореї, людей довелося евакуювати

КНДР випустила по Південній Кореї 200 артснарядів. Фото: з відкритих джерел

Він повідомив, що снаряди впали у море на південь від розмежувальної лінії між країнами. Внаслідок обстрілів не постраждали ні військові, ні цивільні.

Видання зазначає, що КНДР таким чином посилює тиск на Сеул після того, як лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що об'єднання з сусідами неможливе, оскільки "Сеул оголосив Пхеньян "головним ворогом".

Як відомо, кордон між КНДР та Південною Кореєю було проведено в односторонньому порядку силами під керівництвом США після Корейської війни. У листопаді 2010 року острів із населенням близько 2000 осіб, у тому числі сотні військовослужбовців, зазнав першого нападу на південнокорейську землю після закінчення Корейської війни. Тоді Північна Корея обстрілювала цілі понад годину, вбивши двох мирних жителів та двох морських піхотинців. Було пошкоджено майже 300 будівель.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Європейському Союзі хочуть перевершити КНДР: Литва закликає посилити підтримку України.

Також видання "Коментарі" повідомляло — в естонській розвідці розповіли, скільки РФ зможе ще продовжувати війну — як вплине допомога Північної Кореї.

Раніше "Коментарі" писали – США, Південна Корея та Японія домовилися, як реагувати на загрозу співпраці РФ та КНДР.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини