Рубрики
МЕНЮ
Елизавета Черных
За словами шеф-кухаря Євгена Клопотенка, з появою супермаркетів, а відповідно і широкого вибору гастрономії, багато дітей перестали харчуватися у школах. Тому завдання нового шкільного меню — повернути учнів назад у їдальню, запропонувавши їм збалансоване та смачне харчування. Про це кулінарний експерт розповів 24 каналу.
Євген Клопотенко - фото: Instagram Євгена Клопотенка
Клопотенко зазначив, що реформа шкільного харчування точно допоможе змінити харчові звички підростаючого покоління, інакше вона не мала б сенсу. Шеф-кухар продовжує:
Однак з появою ширшого вибору гастрономії, діти віддали перевагу смачнішим продуктам з магазинів:
Нагадаємо, що нове шкільне харчування, меню для якого розробив відомий український кулінар Євген Клопотенко, викликало безліч критики в суспільстві, зокрема, з боку деяких батьків школярів, які скаржаться, що діти відмовляють харчуватися в їдальнях. Шеф-кухар пояснив , що деяким учням можуть не подобається нові страви через те, що деякі школи вирішили прибрати з меню сіль та цукор. При цьому Міністерство охорони здоров'я рекомендувало лише регулювати їхню кількість.
Також Клопотенко розповів як реагує на критику нового шкільного меню.
Про нові правила шкільного харчування, заборонені продукти та нові страви — читайте у матеріалі інтернет-видання "Коментарі".
Новини