Головна Новини Суспільство події Клопотенко анонсував програму, де батьки зможуть контролювати харчування дитини у школі
commentss НОВИНИ Всі новини

Клопотенко анонсував програму, де батьки зможуть контролювати харчування дитини у школі

Програма включатиме всі страви рецептурної збірки

18 січня 2022, 13:15
Поділіться публікацією:

За словами шеф-кухаря Євгена Клопотенка, який є автором нового шкільного меню, в Україні хочуть розробити спеціальну програму, яка включатиме всі 500 страв нової рецептурної збірки. Так, у батьків школярів з'явиться можливість бачити меню своїх дітей щодня разом із фотографіями страв. Про це кулінарний експерт повідомив у інтерв'ю "Цензор.НЕТ".

Клопотенко анонсував програму, де батьки зможуть контролювати харчування дитини у школі

Євген Клопотенко - фото з відкритих джерел

Відповідаючи на запитання, чи зможуть батьки контролювати, чим саме харчується їхня дитина у шкільній їдальні, Клопотенко сказав:

"Зараз у планах розробка спеціальної програми, в якій будуть усі 500 страв нової рецептурної збірки, а також можливість батькам бачити меню своєї дитини кожного дня навчання разом із фото страв".

Шеф-кухар також зазначив, що учні старших класів можуть самостійно розповісти батькам про шкільне харчування чи зробити фотографію обіду.

Нагадаємо, що з початку січня 2022 року шкільні їдальні мають годувати учнів згідно з новими нормами. Куратором відповідного проекту стала дружина президента України Олена Зеленська. Діти харчуватимуться за меню, розробленим Євгеном Клопотенком. У ньому, зокрема, обмежено вживання цукру та солі, а також виключено деякі продукти, з яких раніше готували у школах. Харчування включає більше овочів, м'яса та риби.

Нове харчування викликало безліч розбіжностей у суспільстві – деякі батьки обурені новим шкільним меню. При цьому багато українців підтримують оновлене харчування, стаючи на захист шеф-кухаря Євгена Клопотенка.

Раніше портал "Коментарі" писав, що Клопотенко заперечив, що радив школам повністю відмовитись від цукру та солі у стравах для учнів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини