Головна Новини Суспільство події До комюніке Саміту миру долучились дві країни: хто підтримав Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

До комюніке Саміту миру долучились дві країни: хто підтримав Україну

Дві нові країни приєднались до спільної заяви Саміту миру, який проходив у Швейцарії та розглядав питання наближення закінчення війни в Україні.

20 червня 2024, 11:05
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Замбія та Антигуа і Барбуда долучились до комюніке за підсумками Саміту миру. Таким чином, станом на 20 червня кількість країн, які підписали спільну заяву мирного саміту збільшилась до 79.

До комюніке Саміту миру долучились дві країни: хто підтримав Україну

Дві країни додались до підписантів Саміту миру. Фото з відкритих джерел

19 червня Володимир Зеленський розповів, що Антигуа і Барбуда стали першою країною, яка не була присутня на Саміті миру, однак вирішила долучитись до комюніке, яке було на ньому ухвалено. 

"Це свідчить про те, що нашу Формулу миру та наше бачення справедливого й тривалого миру поділяють усі континенти та регіони світу – від Європи до Карибського басейну. І ця коаліція лише зростатиме", — сказав Зеленський.

20 червня президент повідомив, що ще одна країна – Замбія, вирішила поставити свій підпис під спільною заявою за підсумками Саміту миру.

"Я вдячний Замбії за приєднання до комюніке Саміту миру та підтримку зусиль для досягнення сталого, всеосяжного та справедливого миру", — написав Зеленський.

Нагадаємо, що Саміт миру проходив 15-16 червня у Швейцарії. За його підсумками 80 країн підписали спільний документ. Однак згодом кілька країн відхили свій підпис, проте інші країни почали долучатись до комюніке мирного саміту.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про всі країни, які брали участь у Саміті миру, але вирішили не підписувати комюніке за його підсумками.

Також "Коментарі" писали про те, що керівник Офісу президента Андрій Єрмак розповів про підготовку України до другого Саміту миру. За його словами, вже на цьому етапі Росія намагається зірвати мирну конференцію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини