Головна Новини Суспільство події Стали відомі усі країни, які не підписали спільну заяву Саміту миру
commentss НОВИНИ Всі новини

Стали відомі усі країни, які не підписали спільну заяву Саміту миру

13 країн, які приїхали на Саміт миру не підписали комюніке. Стало відомо, які саме країни відмовились від спільної заяви мирного саміту.

16 червня 2024, 15:35 comments4623
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

За підсумками дводенного Саміту миру у Швейцарії 80 країн з 93 учасників міжнародного заходу підписали спільне комюніке. Таким чином лише 13 з них відмовились від спільної заяви за підсумками Саміту миру.

Стали відомі усі країни, які не підписали спільну заяву Саміту миру

Кілька країн відмовились підписати спільну заяву Саміту миру. Фото з відкритих джерел

Саміт миру розглядав 3 з 10 пунктів формули миру щодо закінчення війни в Україні. Перший стосується ядерної безпеки та повернення Запорізької АЕС піл контроль України та її робота під наглядом МАГАТЕ. Другий пункт полягав в глобальній продовольчій безпеці, зокрема безпечне судноплавство в Чорному та Азовському морях з доступом до українських портів. Третій пункт Саміту миру стосувався обміну полонених за формулою "всі на всі", а також повернення українських дітей, яких викрала Росія.

На екрані на Саміті миру організатори показали список з країн, які підписали спільну заяву з погодженням пунктів міжнародного заходу. Виявилось що до списку не потрапили 13 країн.

Стали відомі усі країни, які не підписали спільну заяву Саміту миру - фото 2

13 країн, які не підписали спільне комюніке Саміту миру: Вірменія, Бахрейн, Колумбія, Таїланд, Індія, Індонезія, Лівія, Мексика, Саудівська Аравія, Південна Африка та ОАЕ. Також не підписала документ Бразилія та Ватикан, які на заході була спостерігачами.

Проте, як вказав Дмитро Кулеба, до декларації Саміту миру можуть приєднатись країни вже після закінчення заходу, а також ті, які в ньому не брали участі, однак мають бажання долучитись до ініціативи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Колумбії назвав несподівану причину, чому скасував свій візит на Саміт миру.

Також "Коментарі" писали про заяву прем'єрки Італії, яка вказала про необхідність примусити Росію здатись у війні проти України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини