Головна Новини Суспільство події Президент Колумбії скасував свою участь у Саміті миру: пояснив це несподіваною причиною
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Колумбії скасував свою участь у Саміті миру: пояснив це несподіваною причиною

Лідер Колумбії відмовився брати участь у Саміті миру у Швейцарії, який має розв'язати деякі питання пов'язані з війною в Україні.

16 червня 2024, 10:42
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Колумбії Густаво Петро в останній момент відмовився брати участь на Саміті миру у Швейцарії. Лідер Колумбії несподівано заявив, що мирний саміт буде сприяти війні, а не її закінченню. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на колумбійські ЗМІ.

Президент Колумбії скасував свою участь у Саміті миру: пояснив це несподіваною причиною

Президент Колумбії Густаво Петро. Фото з відкритих джерел

15 червня у Швейцарії відкрився Саміт миру щодо війни в Україні на який приїхало понад 100 країн світу та міжнародних організацій. На мирний саміт також мав прибути президент Колумбії Густаво Петро, який несподівано скасував свій візит.

Колумбійський лідер заявив, що саміт у Швейцарії "не є форумом для вільної дискусії про шляхи до миру між Росією та Україною", а його "висновки заздалегідь визначені". 

"Я вирішив призупинити свій візит на конференцію в Швейцарії, тому що Латинська Америка не хоче більше війни, а хоче якомога швидше побудувати мир", — сказав Петро.

Президент Колумбії тривалий час не засуджував Росію за її вторгнення в Україну. Першу рішучу критику Густаво Петро в бік РФ оголосив у червні 2023 року, коли після російського ракетного обстрілу цивільних об’єктів в Краматорську постраждали десятки людей, зокрема і троє колумбійців. Петро наказав передати офіційний протест Кремлю.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у США пояснили, як російський диктатор Путін намагався зірвати Саміт миру у Швейцарії. Основною зброєю російського диктатора стала пропаганда та заява про нібито готовність РФ до мирних переговорів щодо закінчення війни в Україні.

Також "Коментарі" писали, що через тиск Китаю та Росії деякі країни почали масово відмовлятись від участі у Саміті миру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Донбас

16 червня 2024, 11:31

Та нихрена эти самиты не решат. Уже пиарят второй саммит, затем третий, четвертый, десятый и так до последнено украинца. Сборище мерзких, циничных мразей и с ними клоун-убийца.


Новини