Головна Новини Суспільство події Країни почали масово відмовлятись їхати на Саміт миру: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Країни почали масово відмовлятись їхати на Саміт миру: яка причина

Під тиском Росії та Китаю кількість учасників Саміту миру різко скоротилась на щонайменше 15 країн.

12 червня 2024, 08:23 comments23359
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

15-16 червня у Швейцарії відбудеться Саміт миру щодо війни в Україні. Україна розіслала запрошення для участі 160 країнам, з яких попередньо погодились 107 держав та міжнародних організацій. Однак, виявилось, що ця цифра різко знизилась за кілька днів до початку Саміту миру.

Країни почали масово відмовлятись їхати на Саміт миру: яка причина

Деякі країни скасували свою участь на Саміті миру у Швейцарії. Фото з відкритих джерел

На початку червня в Офісі президента повідомили, що 107 країн та міжнародних організацій візьмуть участь у Саміті миру. Однак Володимир Зеленський виступаючи на конференції "Діалог Шангрі-Ла" в Сінгапурі заявив, що Росія та Китай тиснуть на інші країни, щоб ті відмовились їхати на Саміт миру.

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба розповів, що Росія докладає зусиль аби країни Азії, Африки та Латинської Америки не приїхали на мирний саміт. За його словами Кремль розсилає листи, робить публічні заяви та закриті зустрічі, щоб країни не брали участі у Саміті миру. Крім того, Кулеба вказав, що Росія також намагається відмовити ті країни, які вже погодились на участь.

Як повідомили європейські дипломати "Радіо Свобода" на Саміті миру зареєструвалось 93 країни. Проте, ця кількість за кілька днів до початку знизилась до 78. Таким чином, країни, ймовірно, через тиск Росії та її союзників почали ігнорувати Саміт миру.

Дипломати не вказали, які саме країни вирішили скасувати свою заявку на участь у Саміті миру у Швейцарії. Однак, один з посадовців вказав, що ще є час і кількість країн може збільшитись до 80, тоді як інший вважає, що за кілька днів до Саміту миру, ще більше країн може відмовитись їхати на мирний саміт до Швейцарії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Швейцарії пояснили, чому не було надіслано запрошення на Саміт миру до Росії.

Також "Коментарі" писали про несподіване рішення, яке прийняла Швейцарія перед Самітом миру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини