Головна Новини Суспільство Війна з Росією Швейцарія перед Самітом миру прийняла несподіване рішення щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

Швейцарія перед Самітом миру прийняла несподіване рішення щодо України

Перед Самітом миру Швейцарія заблокувала рішення про допомогу Україні.

4 червня 2024, 08:30 comments13594
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

3 червня у верхній палаті парламенту Швейцарії пройшло голосування щодо виділення допомоги України у розмірі 5 млрд швейцарських франків (5,5 млрд доларів). Швейцарські політики більшістю голосів відхилили допомогу Україні. Це сталось за майже два тижні до Саміту миру, який пройде у Швейцарії.

Швейцарія перед Самітом миру прийняла несподіване рішення щодо України

Швейцарія відхилила пакет допомоги Україні. Фото з відкритих джерел

У квітні окремий парламентський комітет підтримав пакет для безпеки Швейцарії та забезпечення миру в Європі через російську агресію проти України. Основна допомога для України передбачала на реконструкцію та ремонт інфраструктури, які постраждали від війни.

Вже у червні швейцарські парламентарі голосували за цей великий пакет в 15 млрд франків, який складався з 10 млрд франків для швейцарських військових цілей, а ще 5 млрд франків мали б бути відправлені як допомога Україні. Проте документ підтримали лише 15 депутатів, тоді як 28 голосів було проти. 

Таке рішення у Швейцарії пояснили тим, що пакет допомоги Україні порушує положення про "боргове гальмо", тобто ліміт, який встановлений для запозичень в нейтральні країни. Рішення верхньої палати парламенту Швейцарії про відхилення пакета допомоги Україні сталось за два тижні до Саміту миру, куди запрошені понад 100 країн.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що важлива країна оголосила про свою відсутність на Саміті миру. Таке рішення було прийнято через те, що на мирний саміт не запросили Росію.

Також "Коментарі" писали про заяву президента України Володимира Зеленського, який сказав, що не лише Росія намагається зірвати Саміт миру у Швейцарії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини