Головна Новини Суспільство Війна з Росією Важлива країна відмовилась їхати на Саміт миру: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Важлива країна відмовилась їхати на Саміт миру: яка причина

Саудівська Аравія повідомила про відмову від участі своєї делегації на Саміті миру у Швейцарії.

3 червня 2024, 09:10 comments4962
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Понад 100 країн світу оголосили про участь у Саміті миру у Швейцарії щодо питань війни в Україні. Проте деякі країни світу вирішили не їхати на мирний саміт, зокрема до таких нещодавно приєдналась Саудівська Аравія, яка є однією з ключових країн мусульманського світу.

Важлива країна відмовилась їхати на Саміт миру: яка причина

Зеленський під час зустрічі з наслідним принцом Саудівської Аравії. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє агенція dpa, Саудівська Аравія відмовилась від участі у Саміті миру щодо війни в Україні через відсутність делегації з Росії. Це сталось попри те, що у серпні 2023 року Саудівська Аравія приймала зустріч "формули миру" на рівні радників світових лідерів, куди не була запрошена Росія.

В українському посольстві в Ер-Ріяді повідомили, що після оголошення позиції Саудівської Аравії щодо відмови від участі у Саміті миру президент України Володимир Зеленський "відклав" свій візит в країну, який мав бути здійсненний за кілька днів перед мирним самітом у Швейцарії.

Крім Саудівської Аравії про відсутність на Саміті миру також повідомив президент Бразилії Лула да Сілва та лідер ПАР Сиріл Рамафоса. Крім того, участь на Саміті миру не підтримав Китай.

За словами президента України на мирний саміт погодились приїхати 106 країн та 160 організацій. Саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський розкритикував Китай, який допомагає Росії зірвати Саміт миру та відмовляє від участі у ньому інші країни.

Також "Коментарі" писав про заяву Угорщини щодо Саміту миру. Очільник угорського МЗС Петер Сіярто вказав, що наразі Будапешт ще не визначився з позицією про участь у мирному саміті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини