Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США розповіли, як Путін намагався зірвати Саміт миру
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, як Путін намагався зірвати Саміт миру

Володимир Путін хотів заявами про мирні переговори щодо закінчення війни в Україні зірвати Саміт миру.

16 червня 2024, 09:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін своєю промовою зі словами про нібито "готовність до переговорів" намагався зірвати проведення Саміту миру у Швейцарії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на звіт американського Інституту вивчення війни (ISW).

У США розповіли, як Путін намагався зірвати Саміт миру

Російський диктатор Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Аналітики Інституту вивчення війни вказують, що Путін виступив перед Самітом миру, щоб зірвати міжнародну зустріч.

"Путін спеціально окреслив свої вимоги щодо "мирних" переговорів в Україні за день до початку Глобального саміту миру, щоб підірвати підтримку Заходом законних вимог України до Росії", — йдеться у звіті ISW.

За їх аналізом, це частково вдалось російському диктатору, адже деякі країни замість того, щоб діяти в рамках Саміту миру щодо посилення допомоги Україні для припинення війни почали активно говорити про відсутність Росії.

Спроби Путіна зірвати Саміт миру визнали кілька західних посадовців. Віцепрезидентка США Камала Гарріс сказала, що заяви російського диктатора не були закликом до мирних переговорів, а лише вимагали "капітуляції України". Канцлер Німеччини Олаф Шольц пояснив, що попри заяви Путіна, Росія сама відкидає усі колективні міжнародні пропозиції щодо закінчення війни в Україні. 

Крім того, представник США в ООН Роберт Вуд вказав, що Росія спеціально скликала засідання Ради Безпеки ООН за день до Саміту миру. За його словами, це була спроба Путіна відвернути увагу міжнародної спільноти від саміту та від війни Росії в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Зеленського заявили про можливість мирних переговорів з Росією та назвали основні умови.

Також "Коментарі" писали про реакцію українських союзників на "мирну пропозицію", яку озвучив російський диктатор Володимир Путін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Донбас

16 червня 2024, 11:32

Та нихрена эти самиты не решат. Уже пиарят второй саммит, затем третий, четвертый, десятый и так до последнено украинца. Сборище мерзких, циничных мразей и с ними клоун-убийца.


Новини