Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Зеленського заявили, що не проти мирних переговорів з Росією: які умови
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського заявили, що не проти мирних переговорів з Росією: які умови

Андрій Єрмак назвав основні умови України щодо мирних переговорів з Росією.

16 червня 2024, 08:50 comments2793
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Україна не проти мирних переговорів з представниками Росії щодо закінчення війни. За його словами, мирні переговори можуть статись на другому мирному саміті.

У Зеленського заявили, що не проти мирних переговорів з Росією: які умови

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак. Фото з відкритих джерел

У перший день Саміту миру у Швейцарії Андрій Єрмак виступив перед журналістами та заявив, що Україна не виключає мирних переговорів з Росією. За його словами, на Саміті миру будуть обговорені деякі пропозиції на основі формули миру, які можуть потрапити до документа, що згодом відправлять представникам Росії.

Єрмак вказує, що такий документ матиме кілька основних вимог щодо закінчення війни в Україні.

"Жодного компромісу з незалежністю, суверенітетом і територіальною цілісністю. Ми шукаємо можливість представити цей план представнику РФ. Ми думаємо, що це може статися на другому саміті", – сказав Єрмак.

Керівник Офісу президента наголосив, що Україна відкрита до пропозицій кожної країни, однак вони мають базуватись на основних принципах формули миру.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський диктатор Володимир Путін оголосив свої умови закінчення війни в Україні. За словами Путіна Україна має стати позаблоковою державою без можливості вступати в НАТО та вивести війська з п'яти областей, які частково або повністю окуповані Росією. Таку "мирну пропозицію" очільника кремля прокоментували союзники України.

Також "Коментарі" писали про Китай, який запропонував власний мирний план та перетягує на свій бік інші країни. ЗМІ дізнались, скільки країн долучились до китайської мирної ініціативи, яка закликає розглянути всі мирні плани та приєднання Росії до участі в мирних самітах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини