Головна Новини Суспільство Війна з Росією Союзники України відреагували на "мирні умови" Путіна щодо закінчення війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Союзники України відреагували на "мирні умови" Путіна щодо закінчення війни в Україні

Українські партнери розкритикували заяву Путіна, де він висунув свої умови закінчення війни в Україні.

16 червня 2024, 07:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що згоден закінчити війну в Україні, однак вказав на свої умови. За словами Путіна, Україна має віддати Росії щонайменше п’ять українських областей та не вступати до НАТО. На такі заяви відреагували партнери України, які розкритикували слова Путіна.

Союзники України відреагували на "мирні умови" Путіна щодо закінчення війни в Україні

Російський диктатор Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський назвав умови Путіна "ультиматумом", який не відрізняється від його попередніх заяв. За словами президента України, Путін робить те ж саме, що і Гітлер.

Західні лідери погоджуються з позицією Зеленського щодо "мирних ініціатив" від Путіна. Канцлер Німеччини Олаф Шольц назвав слова очільника Кремля "несерйозною пропозицією" та пояснив, що вони пов'язані з Самітом миру у Швейцарії та способом тиску на інші країни.

У США пояснили, що умови закінчення війни в Україні від Путіна не означають переговори, адже слова російського диктатора лише "говорять про капітуляцію України", а не мирне вирішення конфлікту.

Президент Польщі Анджей Дуда зазначив, що Путін пропонує "захмарні вимоги" до незалежної країни. Крім того, Дуда вважає слова російського диктатора "квінтесенцією жорстокого російського імперіалізму".

Представник ЄС Жозеп Боррель зазначив, що у війні в Україні, "агресор не може диктувати умови припинення вогню".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у США пояснили, чому Китай остаточно відмовився брати участь у Саміті миру.

Також "Коментарі" писали про генсека НАТО Єнса Столтенберга, який розповів, як можна змусити Путіна піти на мирні переговори щодо закінчення війни на умовах України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини