Головна Новини Суспільство Війна з Росією Столтенберг розповів, як змусити Путіна сісти за стіл переговорів на умовах України
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг розповів, як змусити Путіна сісти за стіл переговорів на умовах України

Єнс Столтенберг пропонує посилити допомогу Україні. На його думку, це стане сигналом для Путіна, що НАТО залишається з Україною та змусить російського диктатора почати мирні переговори.

11 червня 2024, 12:22
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що постійна підтримка України зі сторони альянсу може змусити російського диктатора Володимира Путіна сісти за стіл переговорів на умовах України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Укрінформ".

Столтенберг розповів, як змусити Путіна сісти за стіл переговорів на умовах України

Генсек НАТО Єнс Столтенберг про мирні переговори. Фото з відкритих джерел

Генсек НАТО Єнс Столтенберг здійснив візит до Латвії, де виступив з пресконференцією щодо головних тем для обговорення на наступному саміті альянсу, який пройде в середині липня у Вашингтоні. За словами Столтенберга найбільш невідкладною темою має стати підтримка України. Керівник НАТО наголосив, що альянс надає Україні 99% допомоги, тому має посилити координацію в цьому питанні, щоб не виникло проблем, які були зафіксовані з постачанням зброї взимку. Столтенберг вважає, що це стане чітким сигналом для Путіна щодо війни в Україні.

"Україна потребує стабільного та передбачуваного надходження військової допомоги. Це також має надіслати чіткий сигнал для Москви, що ми будемо з Україною так довго, як це буде необхідним. Формулюючи наші довгострокові зобов’язання перед Україною, ми сприяємо швидкому завершенню цієї війни", — говорить Столтенберг.

Генсек НАТО вважає, що таким чином російського диктатора можна буде змусити до мирних переговорів щодо закінчення війни на умовах України.

"Для Путіна буде більш очевидним, що він не зможе нас перечекати, тим раніше він може дійти висновку, що має сісти за стіл переговорів, та прийняти той факт, що Україна продовжується як суверенна незалежна держава", — вважає Столтенберг.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Столтенберг розповів про скасування плану допомоги Україні на 100 млрд доларів. Генсек НАТО пояснив, що альянс може розглянути альтернативу такому рішенню.

Також "Коментарі" писали про німецького історика, який зробив невтішний прогноз щодо закінчення війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини