Головна Новини Суспільство події В США пояснили, чому Китай остаточно відмовився їхати на Саміт миру
commentss НОВИНИ Всі новини

В США пояснили, чому Китай остаточно відмовився їхати на Саміт миру

Китай відмовився брати участь у мирному саміті у Швейцарії через прохання Путіна, вважають у США.

16 червня 2024, 07:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Радника президента США з нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що основною причиною, чому Китай вирішив не відправляти свою делегацію на Саміт миру у Швейцарію стало прохання російського диктатора Володимира Путіна. 

В США пояснили, чому Китай остаточно відмовився їхати на Саміт миру

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван. Фото з відкритих джерел

15-16 червня відбувається Саміт миру у Швейцарії в якому беруть участь понад 100 країн та міжнародних організацій. Однак, серед них на мирному саміті відсутній Китай, який за кілька тижнів до міжнародного заходу опублікував спільно з Бразилією свій мирний план щодо закінчення війни. 

У Китаї основною причиною відсутності на Саміті миру назвали те, що туди не запросили Росію, проте у США вказують на іншу причину.

"Очевидно лише те, що Китаю тут немає, і я припускаю, що їх тут немає, тому що Путін попросив їх не приїжджати, і вони прийняли позицію Путіна. І я думаю, що це дещо говорить про позицію Китаю щодо війни Росії в Україні. Я думаю, що країни повинні звернути на це увагу", -  сказав Джейк Салліван.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Швейцарія повідомила про деякі країни, які відмовились брати участь на Саміті миру, попри те, що вони дали на це свою згоду. Ймовірно це сталось через тиск Китаю та Росії, які закликають уникати мирний саміт у Швейцарії. Ще однією причиною "відпадання" деяких країн стали зміни до спільного комюніке Саміту миру, які стали більш проукраїнськими.

Також "Коментарі" писали про заяву президента України Володимира Зеленського, у якій він визнав, що Китай намагається зірвати проведення Саміту миру. За словами президента, Пекін став інструментом в руках Москви.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Донбас

16 червня 2024, 11:34

Та нихрена эти самиты не решат. Уже пиарят второй саммит, затем третий, четвертый, десятый и так до последнено украинца. Сборище мерзких, циничных мразей и с ними клоун-убийца.


Новини