Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Зеленського розповіли про підготовку до другого Саміту миру
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського розповіли про підготовку до другого Саміту миру

Росія планує зірвати другий Саміт миру, адже відчуває підтримку України від Заходу та її партнерів.

20 червня 2024, 09:15
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Україна почала підготовку до другого Саміту миру. За словами Єрмака, Росія вже намагається зірвати наступний мирний саміт.

У Зеленського розповіли про підготовку до другого Саміту миру

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак. Фото з відкритих джерел

Андрій Єрмак розповів про підготовку до наступного Саміту миру та підтримку України як на Заході, так і на Глобальному Півдні.

"Підготовка до другого Саміту миру триває. Також ми вже знаємо про плани ворога щодо спроб зриву цього Саміту. Росіян засмучує підтримка України на Заході та серед країн Глобального Півдня", — пише Єрмак.

Єрмак вважає, що Росії не вдасться здобути перемогу і Кремль прийме мир на основі міжнародного права.

"Реальність така, що справедливий мир згідно Статуту ООН все одно переможе намагання ворога змінити світовий порядок та правила гри. Їх доведеться прийняти", — додав Єрмак.

Нагадаємо, що перший Саміт миру відбувся 15-16 червня у Швейцарії. У ньому взяло участь понад 100 країн та організацій з яких більше ніж 80 підписали спільне комюніке за підсумками мирного саміту.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Індія, яка приїхала на Саміт миру, але відмовилась підписати спільну заяву, пояснила, чому прийняла таке рішення. У МЗС Індії заявили, що на таких заходах має бути присутня Росія. Натомість Вірменія, яка також не підписала комюніке Саміту миру, вказала причину — тиск на країну.

Також "Коментарі" писали про дві країни, які відкликали свої підписи зі спільної заяви за підсумками Саміту миру у Швейцарії. Наразі обидві країни не пояснювали, чому змінили позицію щодо мирного саміту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини