Головна Новини Суспільство події Дві країни відкликали свої підписи зі спільної заяви на Саміті миру
commentss НОВИНИ Всі новини

Дві країни відкликали свої підписи зі спільної заяви на Саміті миру

15 з 93 країн відмовились підписати спільний документ за підсумками Саміту миру у Швейцарії.

17 червня 2024, 08:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У другий день Саміту миру у Швейцарії стало відомо, що 80 з 93 країн, які брали участь у міжнародному заході підписали комюніке за підсумками мирного саміту. Однак, дві країни дві країни скасували свої підписи – Йорданія та Ірак, тому кількість підписантів зменшилась до 78 учасників.

Дві країни відкликали свої підписи зі спільної заяви на Саміті миру

15 країн відмовились підписати комюніке Саміту миру. Фото з відкритих джерел

15 та 16 червня у Швейцарії пройшов Саміт миру на якому розглядали три питання пов’язані з війною в Україні: ядерна та продовольча безпека, повернення українських дітей та обмін полоненими. Більшість країн підтримали усі три пункти, проте деякі держави, які взяли участь на Саміті миру не підписали спільної заяви.

16 червня Швейцарія опублікувала список з 80 країн, які підписали документ. Таким чином 13 країн відмовились залишити свій підпис під комюніке: Вірменія, Бахрейн, Бразилія, Ватикан, Індонезія, Індія, Колумбія, Лівія, Мексика, ОАЕ, Південна Африка, Саудівська Аравія та Таїланд.

Однак пізно ввечері організатори опублікували оновлений список країн, які підписали документ за підсумками Саміту миру з якого зникли підписи Іраку та Йорданії. Причини, чому ці дві країни вирішили відмовитись підписати спільне комюніке залишаються невідомими.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Саміті миру виступила президентка європейської країни, яку не визнає Україна. Османі Вйоса заявила, що її країна буде надавати Україні гуманітарну та військову допомогу.

Також "Коментарі" писали, що на мирному саміті у Швейцарії назвали умову при дотриманні якої Росія зможе взяти участь у наступному Саміті миру. За словами Урсули фон дер Ляєн, Росія має хотіти мирних переговорів та поважати статут ООН.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Донбас

17 червня 2024, 07:26

Началось. Клоун-убийца на конференции заявил, что оружия для победы нет. Так зачем вся эта могилизация, а? До последнего украинца, да? И для того, чтобы потянуть время для набивания карманов зе-выблядками разворовывая помощь и обдирая народ.


Новини