Головна Новини Суспільство події Президентка невизнаної Україною країни виступила на Саміті миру
commentss НОВИНИ Всі новини

Президентка невизнаної Україною країни виступила на Саміті миру

Президентка Косово на Саміті миру заявила, що її країна готова надати Україні військову та гуманітарну допомогу для війни проти Росії.

16 червня 2024, 16:10 comments2716
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

На Саміті миру виступила президентка невизнаного Україною Косово Вйоса Османі, яка закликала учасників заходу до термінових дій, а не лише розмов щодо допомоги Україні. За її словами російське вторгнення загрожує не лише Україні, але й усій Європі.

Президентка невизнаної Україною країни виступила на Саміті миру

Президентка Косово Вйоса Османі. Фото з відкритих джерел

Саміт миру у Швейцарії був представлений 92 країнами, зокрема і Косово. На другий день мирного саміту лідерка країни Вйоса Османі у своїй промові наголосила на необхідність допомоги Україні.

"Ця боротьба — це не лише боротьба України, це боротьба за наші спільні цінності та ідеали, які сьогодні перебувають в облозі, але є такими ж витривалими, як і дух тих, хто їх захищає. Війна загрожує не лише Україні, але й усій Європі", — сказала Османі.

Президентка Косово наголосила, що її країна розуміє ситуацію в якій перебуває Україна та готова допомогти усім необхідним.

"Як представник нації, яка дуже постраждала від війни, я говорю, що нам потрібно не лише говорити, але й дуже швидко робити усе, щоб допомогти Україні. Ми готові надавати будь-яку допомогу Україні, військову, гуманітарну та усім тим, хто від цього жаху постраждав", — додала Османі.

Нагадаємо, що у 2008 році Косово проголосило про свою незалежність. Така ситуація викликала неоднозначну позицію міжнародної спільноти і не всі країни визнали незалежність нової країни. Станом на 2024 рік незалежність Косово визнає 99 країн членів ООН зі 193, тобто 51,3%. Україна не визнає незалежності Косово, вважаючи його частиною території Сербії. Однак, Україна з 2019 визнає паспорти Косово.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що стало відомо, які країни не підписали спільну заяву за підсумками Саміту миру. З 92 країн учасниць саміту 12 відмовились від комюніке.

Також "Коментарі" писали, що Косово оголосило про новий пакет допомоги Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Правдоруб

16 червня 2024, 16:11

Правду каже!


Новини