Головна Новини Суспільство події Вірменія назвала причину, чому не підписала комюніке Саміту миру
commentss НОВИНИ Всі новини

Вірменія назвала причину, чому не підписала комюніке Саміту миру

Посол Вірменії заявив, що його країна отримувала погрози, однак все ж вирішила приїхати на Саміт миру.

18 червня 2024, 18:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Вірменія була однією з 93 країн, яка відправила свою делегацію на Саміт миру у Швейцарію. Однак, опинилась у списку тих країн, які відмовились підписати спільну заяву за підсумками мирного саміту. Посол Вірменії в Україні Володимир Карапетян пояснив в коментарях "Главкому", чому Єреван пішов на такі дії.

Вірменія назвала причину, чому не підписала комюніке Саміту миру

Вірменія пояснила, чому відмовилась від комюніке Саміту миру. Фото з відкритих джерел

Володимир Карапетян розповів, що Вірменія вважала необхідним прибути на Саміт миру, де розглядались кроки до майбутнього закінчення війни в Україні. Вірменський посол зауважив, що комюніке Саміту миру відкрите, і до нього можуть долучатись держави у майбутньому.

"На даний час дуже нестабільна ситуація у нашому регіоні, дуже багато загроз. Тим не менш ми вважали за потрібне бути присутніми. Декларація відкрита. Вірменська сторона буде відповідним чином ставитися до цього. Наше керівництво розглядатиме можливості цієї декларації, враховуючи її відкритий статус", – сказав Карапетян.

Карапетян додав, що його країна отримувала погрози, проте вирішила відвідати Саміт миру.

"Ми своє політичне ставлення продемонстрували приїздом. З урахуванням усіх погроз, які мали, ми все-таки вирішили приїхати і взяли участь на дуже високому рівні", – заявив вірменський посол.

Нагадаємо, що комюніке на Саміті миру підписали 80 країн з 93. Однак згодом ще три країни відкликали свій підпис під офіційною заявою.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що деякі країни почали масово відмовлятись від участі у Саміті миру. Основною причиною цього став тиск збоку Росії та Китаю, які закликали ігнорувати мирну конференцію.

Також "Коментарі" писали про те, що МЗС Індії пояснило, чому делегації їх країни брала участь на Саміті миру у Швейцарії, проте відмовилась підписати спільний документ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини