Головна Новини Суспільство події До чого готуватися українцям на військовому, економічному та політичному фронтах – що може здивувати
commentss НОВИНИ Всі новини

До чого готуватися українцям на військовому, економічному та політичному фронтах – що може здивувати

Вся увага українців, як і попередні тижні, прикута до успіхів ЗСУ на фронті, де українські захисники знову можуть активізуватись

18 вересня 2022, 13:44 comments1468
Поділіться публікацією:

Спеціально для видання "Коментарі" експерти спрогнозували, чого в найближчому майбутньому чекати Україні на всіх фронтах – власне військовому, а також економічному, зовнішньополітичному, внутрішньополітичному.

До чого готуватися українцям на військовому, економічному та політичному фронтах – що може здивувати

ЗСУ. Фото: Генштаб ЗСУ у Facebook

Найочікуванішим цього тижня може стати візит нового прем'єр-міністра Великобританії Ліз Трасс

Професор кафедри політичних наук у КНУ ім. Шевченко, політолог Ганна Малкіна припускає, що у короткостроковій перспективі будь-які відчутні зміни можуть статися на полі бою.

"Контрнаступ ЗСУ, розпочатий трохи більше тижня тому, хоч і сповільнився, проте будь-якої миті може знову перейти в інтенсивну фазу. Чекаємо на новини і віримо у перемогу", – зазначає експерт.

На зовнішньополітичному напрямку очікується виступ президента України Володимира Зеленського перед Генеральною Асамблеєю ООН.

"Примітним стало те, що за цей виступ проголосувала навіть Угорщина і Сербія, які вважаються союзниками Росії. Виступ Зеленського дасть змогу в черговий раз донести до міжнародного співтовариства, яке починає "втомлюватися від України", важливість політичної, фінансової та військової допомоги нашій країні. Упевнена, що успіхи ЗСУ на тлі нових звірств російської армії в Ізюмі зроблять виступ українського президента потужним та переконливим", – упевнена Ганна Малкіна.

Також, за її словами, не виключено візитів світових лідерів до України. Прогнозувати, хто саме приїде наступного тижня, досить складно, зазначає політолог, оскільки трендом усіх місяців війни стала відсутність їхнього анонсування. Тому дізнаватися про них ми "за фактом". Найочікуванішим може стати візит нового прем'єр-міністра Великобританії Ліз Трасс, вважає експерт.

"Внутрішньополітична ситуація в Україні навряд чи якось зміниться наступного тижня, – припускає Ганна Малкіна. – Правовий режим воєнного стану "приглушив" політичну активність у звичному для нас розумінні. Протестні акції під забороною, діяльність опозиційних політичних сил – в інформаційному вакуумі. Екс-ОПЗЖ активно голосує разом із "Слугою народу" за всі закони. Кадрові ротації у Кабміні не анонсуються. Можна назвати це стабільністю – і, за умов війни, це не найгірший варіант".

Ми чекаємо чергового пакету санкцій проти РФ, а також нових пакетів допомоги Україні

Доктор економічних наук, професор, заслужений економіст України, народний депутат V-VI скликань Олексій Плотніков розмірковує так:

"За економічною частиною топ-подією минулого тижня стало внесення до Ради проекту бюджету. І наступного тижня, певен, бюджетний процес розвиватиметься. Цікаво поспостерігати, як головний фінансовий документ проходитиме через парламент. Які вносять поправки. Відомо, що у проекті бюджету-2023 відсутня звична можливість "засівати" грошима мажоритарні округи. Подивимося, чи буде зроблено спробу відновити цю сумнівну практику. Бюджет передбачає скорочення видатків, у тому числі на соцсферу. Цікаво буде побачити, які саме урізання запропонують. Вже анонсувалося, що урізання напалять на держслужбовців, можливо, ще хтось потрапить під удар".

Другий важливий економічний момент стосується, за словами експерта, міжнародної діяльності.

"Ми в очікуванні чергового пакету санкцій проти РФ, а також нових пакетів допомоги Україні, у тому числі від США, включаючи військову та фінансову. Також вже анонсували транші від Світового Банку Єврокомісії", – нагадує Олексій Плотніков.

Третій важливий напрямок, який розвиватиметься протягом наступного тижня – підготовка до опалювального сезону. Питання підготовки, фінансування запасів газу та решти стають все більш актуальними, резюмує експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як США можуть допомогти владнати конфлікт між Баку та Єреваном – чому Вірменія вже пошкодувала про дружбу з РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

sexxxx

18 вересня 2022, 18:09

CeКс 3накомcтва Беcплатно, анонимнo и без гeмоpоя ----- https://xurl.es/4igiz

Ігор

18 вересня 2022, 13:07

Ти диви, як все гарно! Тридцяти річна смуга невдач скінчилась. По переду світле комуністичне майбутнє. Багатіти будемо самою думкою та Зе-пропагандою. Хунта впевнена, пропаганда і на цей раз допоможу засліпити нездатних.


Новини