Головна Новини Суспільство події Чому росіяни раптово розпочали навчання бойовиків на Донбасі - українська розвідка
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому росіяни раптово розпочали навчання бойовиків на Донбасі - українська розвідка

Окупанти завезли на Донбас нову техніку

18 червня 2021, 14:26
Поділіться публікацією:

Збройні сили Російської Федерації (РФ) продовжують нарощувати бойову міць своїх підрозділів на окупованих територіях Донбасу. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Чому росіяни раптово розпочали навчання бойовиків на Донбасі - українська розвідка

Українська розвідка - фото з відкритих джерел

За інформацією українських розвідників, з початку поточного тижня на полігонах окупантів зросла інтенсивність проведення заходів бойової підготовки. Зокрема, занять під час зборів артилеристів, мінометників, гранатометників, кулеметників, розвідників, снайперів, зв’язківців, саперів та фахівців інших спеціальностей.

"У такий спосіб противник намагається підвищити рівень підготовки найманців з використанням удосконаленого обладнання навчально-матеріальної бази, завезеного з території Росії через непідконтрольні Україні ділянки кордону", — зазначили в Головному управління розвідки.

Також українські військові з'ясували, що контроль проведення зборів та інших заходів бойової підготовки підрозділів окупантів здійснюють групи кадрових російських офіцерів штабу 8 армії Південного військового округу ЗС РФ.

Нагадаємо, що 7 червня російські окупанти на Донбасі оголосили "тиждень мобілізаційної готовності". Тоді розвідка повідомляла, що проросійські бойовики розіслали повідомлення своїм резервістам і пригрозили, що в разі неявки чи несвоєчасного прибуття особовий склад резерву притягнуть до відповідальності.

Додамо, що терористичні угрупування на Донбасі продовжують перешкоджати діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на підконтрольній Україні території. Яким чином і для чого бойовики саботують діяльність моніторингової місії, дізнавайтесь у нашому матеріалі.

Також інтернет-портал "Коментарі" повідомляв, що співробітники Служби безпеки України викрили колишнього чиновника Ради національної безпеки і оборони, який був завербований іноземною спецслужбою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини