Головна Новини Суспільство події Для чого терористи на Донбасі глушать безпілотники ОБСЄ
commentss НОВИНИ Всі новини

Для чого терористи на Донбасі глушать безпілотники ОБСЄ

Бойовики унеможливлюють сигнал для місії ОБСЄ над підконтрольною ЗСУ територією

7 червня 2021, 17:46
Поділіться публікацією:

Терористичні угрупування на Донбасі продовжують перешкоджати діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на підконтрольній Україні території. Про це повідомляє пресслужба ООС на своїй сторінці в Facebook.

Для чого терористи на Донбасі глушать безпілотники ОБСЄ

Терористи на Донбасі - фото з відкритих джерел

Цього разу терористи вдалися до застосування засобів радіоелектронної боротьби задля продовження інформаційно-пропагандистської кампанії на тимчасово окупованих територіях України.

В штабі ООС інформують, що бойовики мають у своєму озброєнні комплекс РЕБ, який також регулярно використовує Російська Федерація. Він забезпечує створення перешкод для систем управління безпілотних апаратів на дальність майже 50 км.

"Основні зусилля окупантів при застосуванні засобів РЕБ спрямовані на глушіння керуючого сигналу БпЛА безпосередньо над підконтрольною уряду України територією", — говорять військові.

Українські воїни зазначають, що терористи мають на меті дискредитувати ЗСУ в очах СММ ОБСЄ та міжнародних партнерів.

Нагадаємо, що Російська Федерація не планує продовжувати прикордонну місію ОБСЄ терміном більше двох місяців. Давальний про це читайте в нашому матеріалі.

Додамо, спеціальна моніторингова місія ОБСЄ тимчасово призупинила польоти безпілотників дальнього радіусу дії через те, що з 21 березня дрони постійно глушать. Думки ОБСЄ з цього приводу можете знайти в нашій статті.

Також інтернет-портал "Коментарі" повідомляв, що співробітники Служби безпеки України викрили колишнього чиновника Ради національної безпеки і оборони, який був завербований іноземною спецслужбою. Підозрюваний збирав, систематизував і здійснював аналітику даних, що стосуються сфери економіки, внутрішньополітичної обстановки, міжнародних відносин, а також стратегічної співпраці України з ЄС, РФ і Китаєм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини