Головна Новини Суспільство події Коли може закінчитися місія ОБСЄ на російсько-українському кордоні
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли може закінчитися місія ОБСЄ на російсько-українському кордоні

Росія продовжила роботу ОБСЄ лише на два місяці замість звичайних чотирьох

26 травня 2021, 19:19
Поділіться публікацією:

Російська Федерація блокує продовження місії ОБСЄ на російсько-українському кордоні. Про це повідомив кореспондент "Радіо Свобода" у Брюсселі Рікард Йозвяк у своєму Twitter.

Коли може закінчитися місія ОБСЄ на російсько-українському кордоні

ОБСЄ - фото з відкритих джерел

За його даними, російська сторона не планує продовжувати прикордонну місію ОБСЄ терміном понад два місяці.

"Росія відмовляється продовжувати прикордонну місію ОБСЄ на українсько-російському кордоні більше, ніж на два місяці", – заявив журналіст.

Йозвяк підкреслив, що зазвичай діяльність місії продовжують на чотири місяці. Також він стверджує, що існує високий ризик того, що місію ОБСЄ припинять після 31 липня 2021 року. Остаточне рішення щодо прикордонної місії оголосять 27 травня.

Раніше повідомлялося, які сценарії готують для Донбасу. Пандемія коронавірусу внесла корективи у переговори в нормандському форматі після Паризького саміту 2019 року, тому план "А" Донбасом ще не виконаний.

Президент Володимир Зеленський заявляє, що Україна не відмовляється від переговорів у нормандському форматі, тому що іншого майданчика поки немає. 

Крім того, Росія накопичила близько 30-35 тисяч військових в окупованому Криму, ще близько 35 тисяч — на окупованому Донбасі, а вздовж українських кордонів — від 47 до 80 тисяч військових РФ. Детальніше про сценарії читайте тут.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, чому немає прогресу щодо Донбасу. Свою думку висловив президент України Володимир Зеленський.

Він нагадав, що 19 травня відбулася зустріч учасників Тристоронньої контактної групи, які через пандемію COVID-19 ведуть перемовини у форматі відеоконференції. Про те чому ця зустріч була малоефективною, дізнавайтеся тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини