Головна Новини Суспільство події Чи вплинуть ковідні обмеження на в'їзд в Україну жителів ОРДЛО
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи вплинуть ковідні обмеження на в'їзд в Україну жителів ОРДЛО

Україна послаблює карантинні обмеження для жителів окупованих територій

17 червня 2021, 14:05
Поділіться публікацією:

У зв'язку з послабленням карантину в Україні від жителів окупованих територій при прибутті через КПВВ не вимагають здавати тести на COVID або проходити самоізоляцію. Про це повідомляє Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Чи вплинуть ковідні обмеження на в'їзд в Україну жителів ОРДЛО

Пункт пропуску- фото з відкритих джерел

У заяві йдеться, що прибулі з окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також Криму і Севастополя звільняються від обов'язкової самоізоляції та обсервації.

"Також на період, коли на території України встановлено "зелений" рівень епідемічної небезпеки, поточний контроль за допомогою мобільного додатку "Вдома" не здійснюється", — зазначають у міністерстві.

Окремо звертають увагу на те, що на період "зеленого" рівня не потрібні також ПЛР-тести. Таким чином, українська сторона зняла обмеження, з якими жителі окупованих територій стикалися на КПВВ.

Нагадаємо, що в Україні виділили 500 тисяч доз вакцини на щеплення для жителів окупованих територій.

Додамо, що в Україні прийняли рішення відключити додаток "Вдома". Тепер його не потрібно встановлювати після проходження паспортного контролю на кордоні. Ресурс не працюватиме, поки вся країна буде перебувати в "зеленій" карантинній зоні.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що в Міністерстві охорони здоров'я нагадали, що громадяни, які пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусного захворювання, можуть в'їжджати на територію України без дотримання самоізоляції. Це стосується людей, які зробили щеплення препаратами, рекомендованими Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ).

Також були оприлюднені дані Київського інституту соціології про ставлення українців до вакцинації. Про те, скільки відсотків громадян готові робити щеплення і яка кількість людей не довіряє жодній вакцині, ви можете дізнатися у нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини