Головна Новини Суспільство події Чи справді світ на порозі Третьої світової війни: як можна зупинити глобальний конфлікт
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді світ на порозі Третьої світової війни: як можна зупинити глобальний конфлікт

Не виключено, що найближчим часом у світі виникне ще кілька локальних конфліктів, пов'язаних із країнами, що знаходяться в орбіті США

2 листопада 2023, 11:25
Поділіться публікацією:

Міністр оборони США Ллойд Остін, аргументуючи важливість допомоги як Ізраїлю, так і Україні, наголосив, що глобальна безпека безпосередньо залежатиме від результату цих воєн. Радник Офісу президента України Михайло Подоляк заявив про необхідність припинення існування РФ у тому стані, в якому вона є зараз. Лише так, вважає він, вдасться уникнути ще більшої війни у майбутньому. Ну, а Північна Корея, яка активно постачає Росії снаряди для війни проти України (і, схоже, одержуючи натомість допомогу в запуску шпигунського супутника), попереджає, що незабаром розпочнеться Третя світова війна. Про що говорять ці заяви та приготування низки країн? Чи є ще можливість зупинити світову війну – чи вона вже йде? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Чи справді світ на порозі Третьої світової війни: як можна зупинити глобальний конфлікт

Загроза Третьої світової війни. Фото з відкритих джерел

Поки що немає підстав говорити про те, що світ – на порозі Третьої світової війни

Політолог, кандидат політичних наук Денис Гороховський розмірковує так:

"Я не схильний називати світову політичну кризу, яка відбувається нині, новою світовою війною. Війна йде в Україні – і на сьогоднішній день немає жодних підстав припускати, що до неї будуть втягнуті інші країни. Звичайно, виникатимуть локальні конфлікти, такі як палестинська провокація в Ізраїлі, але по суті зараз це не повномасштабна війна, а контроперація держави Ізраїль з ліквідації терористичного формування ХАМАС".

Не виключено, продовжує експерт, що найближчим часом у світі виникне ще кілька локальних конфліктів, пов'язаних із країнами, які перебувають у орбіті США. Насамперед, на його думку, у такому розвитку подій зацікавлена Росія, оскільки це змусить США розпорошувати фінансову та військову підтримку між кількома країнами, що, відповідно, негативно позначиться на обсягах допомоги Україні. І дозволить РФ стримувати наш контрнаступ, значно сповільнити його перебіг.

"Загалом, я не бачу підстав говорити про те, що світ знаходиться на порозі третьої світової війни, якщо під цим словосполученням розуміти одночасні повноцінні бойові дії між групами держав, включаючи безпосередню участь одного з найбільших геополітичних гравців", – констатує Денис Гороховський.

Наразі спостерігається жорстка поляризація світу

Політтехнолог Борис Тізенгаузен упевнений, що є можливість зупинити Третю світову.

"Просто треба зупинити Путіна, – пояснює він. – Якщо йому дати можливість вийти з війни проти України із новими (як вони називають у РФ) територіями, це стане сигналом для інших диктаторських режимів. Що можна повоювати, загробити сотні тисяч людей – і "прирости територіями". Та ще й увійти в історію (принаймні своєї країни) як великий завойовник".

Все безпосередньо, акцентує експерт, залежатиме від того, як демократичний світ далі поведеться проти російської агресії. Знищить Путіна та його кровожерливий режим – чи дасть йому спокійно вийти з війни в Україні.

"Наразі спостерігається жорстка поляризація світу, – зазначає Борис Тізенгаузен. – Упевнений, саме війна РФ проти України запустила ескалацію на Близькому Сході, ще кілька вогнищ. Спроба була у Косові організувати бойові дії. Очевидно не без російської допомоги. Наголошую – можливість не допустити Третю світову є. Просто потрібно ухвалити жорстке та правильне рішення — Путін має програти!".

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що говорять нові заяви Залужного: чому його стаття запізнилася у часі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини