Головна Новини Суспільство події Чи готові українці змиритися з підвищенням податків під час війни: результати опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи готові українці змиритися з підвищенням податків під час війни: результати опитування

Влада вже давно закидає в інформаційний простір тезу про необхідність підвищувати податки під час війни

9 липня 2024, 13:02
Поділіться публікацією:

Від загальної кількості респондентів лише 4,5% українців вважають, що підвищення податків має відбутися оперативно, щоб забезпечити максимальні надходження до державного бюджету за короткий період. Як передає портал "Коментарі", про це свідчать дані опитування Центру Разумкова.

Чи готові українці змиритися з підвищенням податків під час війни: результати опитування

Гроші. Фото: з відкритих джерел

Чверть опитаних (25,5%) вважають, що підвищення податків слід провести, але поступово, щоб збалансувати потребу держави у додаткових надходженнях та обмежену купівельну спроможність населення.

Більшість громадян України (58,1%) вважають за недоцільне підвищення податків.

Решті 11,8% опитаних вагалися з відповіддю.

Опитування проводилося Центром Разумкова з 21 червня по 2 липня 2024 року серед 2026 респондентів. Опитування методом face-to-face лише на тих територіях, які контролюються урядом України та не ведуться бойові дії. Теоретична похибка вибірки вбирається у 2,3%

Читайте також на порталі "Коментарі" – чи бачать українські біженці майбутнє своїх дітей у Німеччині та Нідерландах: опитування.

Також видання "Коментарі" повідомляло – опитування показало, що для українців важливіше, членство в Європейському Союзі чи НАТО. Зі вступом до якого із блоків можна було б зачекати.                                                                               

Раніше "Коментарі" писали – 33% серед опитаних українців вважають, що події в Україні розвиваються у правильному напрямку. При цьому 47% вважають, що вони розвиваються у неправильному напрямку. Про це свідчать результати дослідження Центру Разумкова.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини