Головна Новини Суспільство Кримінал Сніжки та вистріли: на Житомирщині поліцейські знущалися над сином священника (подробиці)
commentss НОВИНИ Всі новини

Сніжки та вистріли: на Житомирщині поліцейські знущалися над сином священника (подробиці)

Також від злочинних дій поліцейських постраждали й інші члени родини побитого хлопця

20 січня 2021, 18:10 comments1160
Поділіться публікацією:

На Житомирщині поліцейські жорстоко познущалися над 18-річним хлопцем, змушуючи зізнатися його у викраденні автомобіля. Про свавілля правоохоронців на власній сторінці у Facebook повідомив перший секретар українського посольства у Великобританії Денис Сєнік, який є дядьком постраждалого. Працівники Малинського відділення поліції влаштували "розправу" над Арсеном Сєніком, сином місцевого священника, та його другом.

Сніжки та вистріли: на Житомирщині поліцейські знущалися над сином священника (подробиці)

Поліцейське свавілля в Україні продовжується. Фото із відкритих джерел

Як розповів український дипломат, спочатку на хлопців посеред дороги у селі Маклаївка, звідки Арсен родом, напали незнайомці.

"З них [двох автомобілів — ред.] вискочило близько десяти невідомих, які без пояснень почали бити хлопців по голові, животу і відібрали телефони. Били кулаками і ногами, не даючи можливості щось сказати і підвестися на ноги", — написав у Facebook Денис Сєнік.

Як потім розповіли побиті хлопці, їх звинувачували у викраденні автомобіля і вимагали від них по 3000 доларів. Коли нападникам пригрозили поліцією, один із них сказав, що вже є працівником правоохоронних органів.

Досить швидко на місце події все ж прибули поліцейські, але замість допомоги катованим хлопцям продовжили знущання. Один із копів навіть направив Арсену в голову пістолет і натиснув на ґачок. На щастя, набоїв у зброї не було. За якийсь час побитих юнаків просто забрали і відвезли до поліцейського відділення.

"Там від них вимагали зізнатися в крадіжці автомобіля, зняли відбитки пальців і протекторів, сфотографували. Прохання подзвонити батькам відхиляли", — описує ситуацію Денис Сєнік.

Але й на цьому ситуація не закінчилася. Допоки без будь-яких пояснень хлопців тримали в поліції, інші патрульні приїхали додому до Арсена. Вони стріляли у повітря, кидали сніжки у вікна і стукали в двері. Коли стурбована мати вийшла на гамір, у неї намагалися дістати номер Арсена, не даючи відповідей на жодні питання. Служба "102" переляканій матері допомогти не змогла.


Після повернення хлопців додому батьки вирішили розібратися у ситуації. Цікаво, що заяву ні до поліції, ні до прокуратури подати одразу не вдалося. Ще й побої знімали із власної ініціативи у місцевій лікарні.

Коли прокурори все ж прийняли скаргу, то всіляко намагалися запевнити постраждалого, що справа відбувалася інакше, ніж він запам’ятав. Складений протокол містить чимало неточностей і прогалин у розповіді Арсена, хоча він і озвучував деталі.

Після того, як справа набула розголосу, її під особистий контроль взяв Офіс головного прокурора України.

"Колеги, займаємося цією справою з суботи […]. Насправді провадження було зареєстроване вже місцевою (окружною) прокуратурою, але для забезпечення максимальної об’єктивності ми забрали його собі. Слідчі дії проводяться, про "замінання чи злив справи" не може бути й мови!" — стверджує керівник департаменту відомства Юрій Бєлоусов.

Слідкує за перебігом розслідування і Олена Сотник, адвокатка постраждалої від свавілля поліцейських у Кагарлику Нелі Погребіцької.

"Впевненна, що син священника у свої 18 і уявити не міг, що поліція може от просто так схопити на вулиці, відлупцювати, а потім приставити пістолет до скроні і вистрілити […] А причина банальна: у місцевого крутелика в Малені зникла машина, от “браві” поліцейські почали відробляти перед "господарем", — написала правозахисниця на своїй сторінці у соцмережі.

Вочевидь, працівників Малинівського відділення поліції, що на Житомирщині, все ж чекатиме справедливе покарання.

Тим часом "Коментарі" розповідали, що суд виніс вирок вбивці 11-річної Даші Лук’яненко. Обвинуваченого засудили до 15 років ув’язнення. Перед цим чоловік намагався перерізати собі горло безпосередньо в залі суду перед відеокамерами журналістів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Игорь

20 січня 2021, 22:21

05.01.2021 был в областном эксперто-криминалистическом центре (НДЕКЦ) Житомирской области. Когда то это был центр ума и ... культуры.... в милиции (Богданович, Гуменюк, Палкин, Кулик, Шахрайчук, Медведев.......) После моей просьбы (3 слова "пожалуйста" и 2 "будьте добры"), после моей вежливой просьбы побыстрее - Хамло-дежурный, в виде тела мужского рода, заявило, чтобы я "так дома разговаривал"... Впечатление, что я просто разговаривал с пеньком, который на мою просьбу просто молчал, при этом что то делая ..... Отдельно - впечатления от речи офицера Житомирского райотдела (следующий раз буду эти перлы на диктофон записывать......) Вывод - полицейская система только глупеет, т.к. умные люди туда просто не идут.... соответственно происходит селекция самых из самых - видим это и в Житомире, и в Малине. Мипоция должна быть органом обслуживания всех граждан и для людей... ну хоть в высоком далеком идеале... И ОТВЕЧАТЬ ЗА СВОИ СЛОВА И ПОСТУПКИ.....

Flyer

20 січня 2021, 19:03

поліцайських гицелів публічно повішати на площі ...


Новини