Головна Новини Суспільство Кримінал СБУ виявила шахрайську схему щодо Бахмуту: як вона працювала
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ виявила шахрайську схему щодо Бахмуту: як вона працювала

Шахраї "заробили" понад мільйон гривень

11 квітня 2023, 14:12 comments4255
Поділіться публікацією:

СБУ та правоохоронці Польщі ліквідували шахрайську схему виманювання грошей із мирних жителів, які хочуть виїхати з Бахмута та Вугледару. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на пресслужбу СБУ.

СБУ виявила шахрайську схему щодо Бахмуту: як вона працювала

Шахраї виманювали гроші у мешканців Бахмуту та Вугледару

Кіберфахівці Служби безпеки спільно з правоохоронними органами Республіки Польща нейтралізували транснаціональне злочинне угруповання шахраїв. Зловмисники видурювали гроші з мешканців фронтових регіонів України, які планували виїхати із зони бойових дій, зокрема з Бахмута і Вугледара.

"За різні суми ділки "гарантували" місцевим жителям вивезти їх до безпечніших регіонів нашої держави, — повідомляє СБУ. — Середня вартість таких "послуг" становила 30 тис. грн. Переважно, шахраї "роздавали" свої обіцянки інвалідам та батькам малолітніх дітей. Для цього використовували групи у соцмережах і популярних месенджерах. У своїх клієнтів брали "передоплату" у розмірі 50% від заявленої суми. Гроші отримували на банківські картки, оформлені на підставних осіб. Після отримання коштів ділки припиняли спілкування з потерпілими і більше не виходили на зв’язок".

За даними СБУ, таким чином шахраї видурили у людей понад 1,5 млн грн. Ще однією "цільовою аудиторією" шахраїв були чоловіки призовного віку. За "окрему плату" зловмисники обіцяли військовозобов’язаним виготовити фальшиві документи для виїзду за кордон.

У результаті спецоперації у різних регіонах України затримано одного з організаторів угруповання. Ним виявився мешканець Житомирщини, який безпосередньо контактував з клієнтами і пропонував їм "умови" для евакуації. За даними слідства, ще двоє українських громадян, організаторів злочинної групи, наразі перебувають в одній з країн Євросоюзу. Співробітники СБУ спільно з європейськими партнерами проводять комплексні заходи щодо затримання обох зловмисників та їхньої екстрадиції в Україну.

Тим часом, у Росії впроваджують електронну повістку — як вона працюватиме.

Нардеп пояснив, у чому проблема повернення виплат у 30 тис грн військовослужбовцям. 

А глава РПЦ де-факто підтримав війну в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини