Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Росія на боці світла": глава РПЦ де-факто підтримав війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

"Росія на боці світла": глава РПЦ де-факто підтримав війну в Україні

Патріарх Кирило і раніше не приховував своїх симпатій до зовнішньої політики Путіна

11 квітня 2023, 12:36
Поділіться публікацією:

У сьогоднішньому протистоянні України та Росії остання перебуває на "стороні світла". Про це заявив глава Російської православної церкви, патріарх Кирило, який фактично підтримав агресію Росії проти України. Його лицемірну заяву поширили ЗМІ, передають "Коментарі".

"Росія на боці світла": глава РПЦ де-факто підтримав війну в Україні

Путін підтримує Російську православну церкву, вона відповідає йому взаємністю

"Ставилося завдання взяти нас голими руками, без усякої війни, обдурити нас, втягнути у свій світ, прищепити нам свої цінності. Але народ наш і керівництво наше зрозуміли, що ці цінності суперечать нашим, адже Свята Русь, слава Богу, зберігає християнські цінності, які й були включені до системи національних цінностей. Коли ж стало зрозуміло, що нічого спільного вже немає, все це призвело до військового протистояння", — заявив він.

На тлі широкомасштабного вторгнення РФ в Україну глава РПЦ, якого ЗМІ звинувачують у співпраці з КДБ, заявляє, що Росія нікого "не прагне захопити":

"Говорю про це сміливо, з повною впевненістю в тому, що Росія — на боці світла, — заявляє Кирило. — І це можна легко довести, тому що Росія не прагне стати багатшою, не прагне захопити інші країни, не прагне когось підкорити. Росія просто прагне зберегти свою самобутність, свою віру, свою систему цінностей".

Сьогоднішню війну, розв'язану Росією, глава РПЦ оголошує "протистоянням злу" та "захистом православ'я":

"Росія знайшла в собі сили протистояти злу, а значить, наші святі попередники не залишають землю Руську своїми молитвами. А інакше пояснити неможливо, як сучасне покоління політиків, народжених у радянський і навіть пострадянський час, виступило на захист споконвічної Русі православної — звичайно, за милості Божої", — каже голова РПЦ.

Голова Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що священики УПЦ Московського патріарха, які підпорядковуються РПЦ, масово співпрацюють із ФСБ.

В інституті вивчення війни розповіли, як РФ використовує релігію як зброю.

А Путін нагородив ламу, який підтримав війну в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

11 квітня 2023, 12:18

Православна секта це темне Зло створене Києвом 1000 років тому. Зараз одна частка православного Зла поспішає віджати до Великодня в іншої, щоб не втратити святкових надходжень. Померлий ще не охолов, а з нього знімають одяг і виривають золоті зуби. Засліпленим фанатикам укромуністам з низькою етичною планкою не звикати. Вони натовпом понесуть попам срібняки на Великдень. Навіть невдоволені, що їм не дозволяють відспівувати загиблих захисників. Краще б раділи, що души їх рідних лишаться не заплямованими пекельною православною сектою. Але маргіналізованому суспільству-95 цього не зрозуміти.


Новини