Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Росії впроваджують електронну повістку: як вона працюватиме
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії впроваджують електронну повістку: як вона працюватиме

Відповідні новації анонсує Держдума – парламент країни-агресора

11 квітня 2023, 13:13
Поділіться публікацією:

У Росії, в рамках створення "інформаційної бази військового обліку", впроваджуватимуть електронну повістку, юридична сила якої буде прирівняна до паперового повідомлення. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на заяву голови думського комітету з оборони Картаполова, якого цитують росЗМІ.

У Росії впроваджують електронну повістку: як вона працюватиме

Росіяни незабаром, ймовірно, отримуватимуть повістки і в електронному вигляді

За словами Картаполова, традиційні паперові повістки збережуться, але пропонується можливість дублювати їх в електронному вигляді, наприклад через портал держпослуг. При цьому повістка вважатиметься отриманою з моменту розміщення в особистому кабінеті військовозобов'язаного. Як зазначають у Думі, всі види повісток, які надсилатимуться військовозобов'язаним, матимуть однакову юридичну силу. До того ж, військовослужбовцям, які отримали повістку з військкомату, з дня її вручення забороняється виїзд з РФ.

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, коментуючи цю новацію, спростував, що вона пов'язана з майбутньою масовою мобілізацією. Він не вважає, що зміни, що обговорюються про електронні повістки, викличуть паніку і нову хвилю еміграції з РФ. Кремль запевнив російську громадськість, що цифровізація системи військового обліку "має вдосконалюватися і йти в ногу з вимогами часу".

Заплановано, що нова база даних дозволить мінімізувати виклики до військкомату для уточнення даних військового обліку. Згідно з цими новаціями, буде закріплено досудовий порядок оскарження дій військкоматів, а російським громадянам, які не бажають воювати і гинути за амбіції Путіна та його кліки, загрожуватиме заборона на виїзд з країни, позбавлення можливості керувати транспортним засобом та заборона укладати угоди з нерухомістю.

Нагадаємо, що до кінця весни Росія планувала мобілізувати ще 400 тисяч людей до армії.

Голова ПВК "Вагнер" Пригожин заявляв про бажання залучити ще 30 тисяч людей. Для цього його вербувальні пункти відкрилися навіть у крамницях.

А в Україні прокоментували, чи надсилатимуться повістки через "Дію".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини