Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи будуть через "Дію" надсилати повістки: коментар
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи будуть через "Дію" надсилати повістки: коментар

Інформація збурила суспільство

14 березня 2023, 16:31
Поділіться публікацією:

Представники Мінцифри заперечили таку можливість. Про це повідомляють "Коментарі".

Чи будуть через "Дію" надсилати повістки: коментар

Застосунком "Дія" користуються мільйони українців

Військком Харківського територіального центру комплектування Володимир Арап раніше заявляв, що незабаром усі українські військовозобов'язані будуть у реєстрі "Оберіг" і його підв'яжуть до "Дії". За його словами, люди зможуть навіть отримувати повістки через Дію. Але ця заява не відповідає дійсності, стверджують у Мінцифрі.

"У "Дії" повісток не буде. Щодо військового обліку – дані про військовозобов'язаних знаходяться у реєстрі "Оберіг", який належить Міністерству оборони. До "Дії" цей реєстр не має жодного відношення, тому що "Дія" – це не реєстр", – зазначив керівник з розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік.

В Україні створили систему "Оберіг", куди вносять дані всіх військовозобов'язаних призовників від 18 до 60 років.

Раніше Володимир Арап заявив таке:

"Незабаром усі наші військовозобов'язані будуть у цьому реєстрі, його підв'яжуть до "Дії". Люди зможуть навіть отримувати повістки через "Дію", і виклики в РТЦК будуть здійснюватися вже в електронному вигляді. До цього все йде", — сказав він, не уточнивши терміни нововведень.

Нагадаємо, що зараз в "Дії" можно проголосувати за нову назву Південної залізниці, а також лишити заявку щодо свого пошкодженного чи зруйнованого рашистами майна.

Раніше в "Дії" відбувалося голосування щодо нової назви Південно-Західної залізниці.

"Тепер час розібратися з Південною залізницею. Заходьте в Дію та обирайте нову назву. Там є 4 варіанти. Опитування триватиме до 17 березня. Дякую всім. Кожен ваш голос в Дії — цеглинка у розбудову електронної демократії", — коментував останні електронні опитання віце-прем'єр-міністр Михайло Федоров. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини