Головна Новини Суспільство події В Україні перейменують ще одну залізницю: варіанти назви
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні перейменують ще одну залізницю: варіанти назви

Назву можно обрати в застосунку "Дія"

10 березня 2023, 12:56
Поділіться публікацією:

В застосунку "Дія" до 17 березня триватиме опитування щодо нової назви Південної залізниці. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Михайло Федоров. За його словами, в рамках "залізної українізації", українці зможуть обрати з чотирьох варіантів нову назву для Південної залізниці. Поточна назва дісталася Україні у спадок під СРСР та Російської імперії.

В Україні перейменують ще одну залізницю: варіанти назви

Застосунок "Дія" використовують мільйони українців

"Заходьте в Дію та обирайте нову назву. Кожен ваш голос в Дії — цеглинка у розбудову електронної демократії", — написав Федоров в своєму телеграм-каналі. 

Серед запропонованих варіантів:

- Харківська залізниця;

- Слобожанська залізниця;

- Слобідська залізниця;

- Східна залізниця.

Напередодні стало відомо, що українці в Дії віддали перевагу новій назві Південно-Західної залізниці — Центральна.

Південна залізниця обслуговує понад 1000 промислових підприємств. На Південній залізниці функціонують 4 дирекції залізничних перевезень: Куп'янська, Полтавська, Сумська та Харківська.

Окрім цього, за допомогою Дії можна зафіксувати втрачене майно. Про це "Коментарям" розповів керівник команди впровадження електронних послуг Міністерства цифрової трансформації Денис Іванов.

"Дія — єдиний державний застосунок в якому є вже можливість для майже 19 мільйонів користувачів, які є громадянами України. Можливо дуже швидко подати заяву та прикріпити всю необхідну інформацію — текстову, візуальну, яка підтверджує наявність руйнувань майна. Це швидко, це працює не тільки у робочі дні чи години, не тільки на території України але й за кордоном, — відзначив Денис Іванов. — Ніяких черг, записувань, а лише декілька кліків і пару хвилин".

На сьогодні, цією можливістю скористалися понад 300 тисяч українців, зокрема через портал заповнено 20 000 заяв і 310 000 з мобільного застосунку. Також є ще декілька тисяч заяв, які були подані офлайн через ЦНАПи, від людей, які не мали змоги користувалися онлайн форматом.

Водночас спеціалісти пояснюють:

"Дія збирає можливість подачі заявок, але вона не підтверджує безпосередньо достовірність даних. Після подачі заявок дані розглядаються місцевими органами, формується відповідна комісія, яка прибуває на місце, де було зруйноване або пошкоджене майно, перевіряє достовірність даних, складає акт і самостійно вносить зруйновану будівлю в відповідний реєстр. Тобто, ці дані абсолютно достовірні тільки після того, як відповідна комісія затвердить це актом. Фізичні особи не обмежені в кількості об’єктів, на які вони можуть подавати ці дані. Але це не розповсюджуються на рухоме майно і це не розповсюджуються на юридичних осіб, тобто для підприємців немає можливості подати відповідну заяву", — роз'яснює Денис Іванов. 

Тим часом, знайшли рекордні запаси "білого золота", які використовують для виробництва смартфонів та електрокарів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини