Головна Новини Суспільство Війна з Росією У чому проблема повернення виплат у 30 тис грн військовослужбовцям, - пояснення нардепа
commentss НОВИНИ Всі новини

У чому проблема повернення виплат у 30 тис грн військовослужбовцям, - пояснення нардепа

10 квітня, у Верховній Раді прийняли рішення повернути виплати військовим у розмірі 30 тисяч гривень. Дане питання набрало розголосу та дискусій, проте, воно є досить неоднозначним

11 квітня 2023, 13:45 comments1397
Поділіться публікацією:

Таку думку висловив народний депутат Ярослав Железняк, пишуть "Коментарі" з посиланням на його Telegram. 

У чому проблема повернення виплат у 30 тис грн військовослужбовцям, - пояснення нардепа

Що стає на заваді обіцяному поверненню виплат військовослужбовцям, у сумі 30 тис грн

Прояснити ситуацію допоможе проста математика, зауважив Железняк.

рієнтовна сума потрібна на повернення виплат 12,7 млрд грн на місяць= 152,4 млрд грн/ рік ; орієнтовна економія від обмеження зарплат "бюджетників" до 10 мінімалок: 2,7-3 млрд грн/ рік", — написав нардеп.

Тож, прийнята учора правка не зможе врятувати ситуацію з фінансуванням доплат. Потрібно ще знайти 98% від необхідної  щорічної суми.

"Тобто, для реального, а не на папері, забезпечення повернення виплат потрібно ще близько 149 млрд грн по року знайти….або 98% від необхідної суми", — зазначив Железняк.

Тобто, зазначена сума необхідного фінансування є більшою, аніж, та, якої можна досягти шляхом реалізації вчорашньої правки. А саме, економії завдяки скороченню заробітних плат для державних службовців та менеджменту держпідприємств. У підсумку, до десяти мінімальних зарплат.

Та, навіть така економія, на думку Железняка, не допоможе.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що Верховна Рада збільшила бюджет витрат на понад 500 млрд гривень. Більшість грошей спрямованні на сектор безпеки та оборони, включно з зарплатами військових. Портал "Коментарі" з посиланням на дослідження Active Group повідомляє результати опитування українців, чи достатню зарплату отримують захисники України.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що  розмір середньої пенсії в Україні після індексації з 1 березня перевищив показник 5 тис. гривень. Як повідомляє видання "Коментарі", про це повідомив на пресконференції прем'єр-міністр Денис Шмигаль, пише "УНІАН".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Саша

12 квітня 2023, 14:19

отобрать у депутатов, прокуроров, и т.д.

Володимир

12 квітня 2023, 13:45

В чому проблема!? Виплачуйте тим, хто приймає участь у бойових діях, а не поліції і ДСНС, щось трохи перестарались.... До чого виплати поліції!? Мало отримують!?

Ираида

12 квітня 2023, 06:30

Щирі українці бунтують тільки за гроші і воюють тільки за гроші. Так що давайте, трусіть мошну та платіть. А то депутатам на їх забаганки гроші є, а захисникам вітчизни немає. Ти ба, які жаднюги! Хай наш милий та любий головний командувач підіймає свою дупу та шурує по миру з торбою, нічого в кабінеті сидіти та ніс чухати.


Новини