Головна Новини Суспільство Кримінал Правоохоронець налагодив схему вивозу з України ухилянтів. Його викрило ДБР
commentss НОВИНИ Всі новини

Правоохоронець налагодив схему вивозу з України ухилянтів. Його викрило ДБР

Працівники ДБР у співпраці зі спецслудбами викрили на Львівщині правоохоронця, який налагодив схему переправлення через кордон чоловіків призовного віку, повідомляє портал «Коментарі»

6 лютого 2024, 19:13
Поділіться публікацією:

Працівники Державного бюро розслідувань встановили що ще у 2019 році підозрюваний заснував товариство з обмеженою відповідальністю, яке займалося гуртовою торгівлею. У 2022 році чоловік влаштувався працювати у правоохоронний орган, але компанією продовжував керувати, повідомляє прес-служба ДБР.

Правоохоронець налагодив схему вивозу з України ухилянтів. Його викрило ДБР

Ухилянти "перевозили" гуманітарку

У березні 2023 року фірма отримала ліцензію на міжнародне автоперевезення вантажів. Саме тоді, як відзначають у ДБР, у правоохоронця виникла "ідея" окрім вантажів переправляти за кордон ще й чоловіків призовного віку.

"Охочих нелегально потрапити до Європи він реєстрував у системі "Шлях" як водіїв компанії. За даними слідства, вартість такої "послуги" стартувала від 5 тис. доларів США",
- повідомили у прес-службі ДБР.

Встановлено, що з березня по серпень 2023 року 5 "водіїв" підприємства, які нібито мали доставляти гуманітарну допомогу, виїхали з України й не повернулися.

Правоохоронцю повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через кордон (ч. 2 ст. 332 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на Прикарпатті чоловік, отримавши повістку, швиденько розлучився з дружиною, оскільки думав, що його не відправлять на фронт, бо він доглядає за малим сином. Проте його "хитрощі" викрили. Тепер він проведе три роки за гратами.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що лейтенант ЗСУ розповів про схему ухилянтів, яка працює, коли чоловіків вже спіймали ТЦК.

Також  портал "Коментарі" розповідав, що колишній командир роти батальйону "Айдар" та ветеран війни Євген Дикий розкритикував новий законопроєкт про мобілізацію в Україні. За словами Дикого, законодавство досі має"діру" щодо мобілізації, яка сприятлива для ухилянтів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://dbr.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини