Головна Новини Суспільство Кримінал Правоохоронці затримали на кордоні «ділків» із награбованими в окупованих регіонах 37 млн грн
commentss НОВИНИ Всі новини

Правоохоронці затримали на кордоні «ділків» із награбованими в окупованих регіонах 37 млн грн

Валізи награбованих грошей у різних валютах намагалися ввезти в Україну

13 березня 2023, 18:33
Поділіться публікацією:

Фахівці Служби безпеки України (СБУ) викрила кількох ділків, які в незаконний прихований спосіб намагалися завезти в Україну готівку, пишуть "Коментарі" за інформацією пресслужби силовиків.

Правоохоронці затримали на кордоні «ділків» із награбованими в окупованих регіонах 37 млн грн

Правоохоронцям вдалося заблокувати транснаціональний канал незаконного ввезення в Україну грошей, викрадених на тимчасово окупованій території нашої держави. Зловмисники намагались завезти готівку у Чернівецьку область під виглядом туристів на рейсовому автобусі. Викрито п’ятьох учасників схеми, в яких вилучили майже 37 млн у гривневому еквіваленті. Ділки намагалися в обхід декларацій провезти величезну суму до Буковини через пункт пропуску "Порубне". Зловмисники частину купюр заховали у валізи, а частину – примотали до власного тіла.

За попередньою інформацією, ці гроші були викрадені з тимчасово окупованих територій України. У подальшому награбовані кошти вивозили до однієї з країн Близького Сходу, а потім через європейські країни до митного кордону нашої держави.

За матеріалами СБУ на всі вилучені кошти накладено арешт. Силовики вивчають версію, що незаконно ввезені гроші могли призначатися для фінансування російської агентури в Україні. Також у співпраці з Державною службою фінансового моніторингу України відстежуються всі маршрути нелегального каналу та причетні до цього особи. Частину коштів, які були вилучені у "транзитній" країні ЄС раніше, зараз заблоковано. Вирішується питання щодо їх стягнення на користь України.

Досудове розслідування триває, вживаються комплексні заходи для притягнення до відповідальності всіх учасників схеми. СБУ наголошує на невідворотності покарання за злочини проти національної безпеки України. 

"Коментарі" також писали про те, що нещодавно у Чернівецькій області охоронці кордону зі стріляниною припинили спробу контрабандистів переправити товар через українсько-румунський кордон.

Як повідомляв портал "Коментарі", Україна майже в 50 разів збільшує прикордонні смуги, переглядаючи безпекову складову.

Читайте також на порталі "Коментарі" — власний гелікоптер: показали, як у Закарпатській області контрабандисти возили цигарки до ЄС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини