Головна Новини Суспільство події Власний гелікоптер: показали, як у Закарпатській області контрабандисти возили цигарки до ЄС (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Власний гелікоптер: показали, як у Закарпатській області контрабандисти возили цигарки до ЄС (ФОТО)

Розміри гелікоптера дозволяли переміщувати до 50 тис. пачок тютюнових виробів за раз

2 лютого 2022, 00:05
Поділіться публікацією:

В Закарпатській області представники Служби безпеки України викрили угрупування контрабандистів, яке мали власний гелікоптер і за його допомогою переправляли контрабандні цигарки на території країн Євросоюзу. Про це інформують представники пресцентру СБУ.

Власний гелікоптер: показали, як у Закарпатській області контрабандисти возили цигарки до ЄС (ФОТО)

Гелікоптер контрабандистів двічі на місяць незаконно перетинав кордон (фото ssu.gov.ua)

 Цей злочинний задум реалізував закарпатський бізнесмен. Він знайшов ще кількох земляків-однодумців, які охоче долучились до вигідної "справи". Підприємець купив  для цього гелікоптер багатоцільового використання і сказав його переобладнати. Пасажирські сидіння  демонтували з салону та підлаштували техніку для більших можливостей контрабандних перевезень.

 Тут також був власний пілот, що мав оформлену ліцензію для керування повітряним агрегатом і зважився порушити закон, зайнявшись протиправною діяльністю.

За оприлюдненою працівниками СБУ інформацією, літальний апарат два рази в місяць незаконно перетинав кордон  і робив посадку на територіях Румунії та Угорщини. Кожного рейсу контрабандисти завантажували свій повітряний агрегат підакцизними  товарами -десятками упакувань українських  сигарет, на яких немає акцизних марок. В салон гелікоптера входило 50 тисяч  пачок тютюнових цигарок.

При цьому, в Євросоюзі ділки знайшли собі спільників, завданням яких було реалізувати сигарети в своїй країні.

 Попередньо, щомісячна виручка контрабандистів могла становити майже 2 мільйони гривень.

 Власний літальний апарат зловмисники переховували у важкодоступній місцині, це один із районів Закарпатського регіону.

 Співробітниками безпекового відомства розпочате кримінальне провадження за правовою кваліфікацією ст. 334 ККУ, це — порушення правил міжнародних польотів. 

Слідство  цієї резонансної контрабандної оборудки продовжується  з метою  встановити обставини  та всіх причетних до контрабанди учасників. Разом з тим, перевіряються і дані  стосовно того, чи причетні зловмисники  до можливого незаконного переміщення  через державний кордон  нашої країни нелегалів,  в тому числі, мешканців з країн, де існує підвищена  терористична загроза.

Власний гелікоптер: показали, як у Закарпатській області контрабандисти возили цигарки до ЄС (ФОТО) - фото 2

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що на Закарпатті контрабандисти напали на прикордонників.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини