Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна майже в 50 разів збільшує прикордонні смуги: Де і чому
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна майже в 50 разів збільшує прикордонні смуги: Де і чому

Небезпечне сусідство змушує Держприкордонслужбу переглянути безпекову складову

28 лютого 2023, 22:42
Поділіться публікацією:

Як правило, прикордонна смуга – це 30-50 метрів, але на кордоні з РФ та Білоруссю ця смуга буде до 2 кілометрів. Про це в етері телемарафону повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, пишуть "Коментарі".

Україна майже в 50 разів збільшує прикордонні смуги: Де і чому

Україна розширить смугу кордону з РФ та Білоруссю

"Визначено спрощену процедуру виділення земель завширшки в смузі до 2 км на кордоні з Росією та Білоруссю. І врегульовано також діяльність Сил оборони на держкордоні у воєнний та мирний час", — пояснює прикордонник.

Земельні ділянки вздовж цієї розширеної прикордонної смуги надаються у підпорядкування військовим частинам Держприкордонслужби для облаштування інженерно-технічних та оборонних споруд, а також замінування. Відповідно, для подальшого нарощення безпеки нашого державного кордону.

У цій двокілометровій смузі не виселятимуть місцевих мешканців, але будуть видавати дозволи на переміщення та діяльність на цих ділянках.

"Це в тому числі і встановлення спеціального прикордонного режиму в межах контрольованих прикордонних районів. Щодо власне до самої смуги, то не обов’язково, що це буде 2 км повністю, це може бути і менше, але все залежатиме від рельєфу місцевості від загрозливості напрямку і націлено на те, щоб максимально укріпити як лінію кордону, так і прикордоння, і виключити всі ті юридичні нормативні моменти", — розповів Демченко.

На порталі "Коментарі" йшлося й про те, що у ЗСУ розповіли про те, що відбувається у прикордонних областях і чи є загроза повторного наступу Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна укріплює кордон з Білоруссю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини